Prijava

Vaša prijava

Vratio se Josip Sesar, njegova Gorica pobjeđuje 64 koša razlike!


Košarkaši vukovarskog Borova došli su prošlog vikenda u Veliku Goricu s nadom da mogu napraviti nešto veliko protiv lanjskog prvoligaša, a vratili su se kući – koliko god takvoj riječi ne bi trebalo biti mjesta u sportskoj terminologiji – poniženi! Završilo je 117-53, gotovo nestvarna 64 koša razlike za Goricu.

“Iskreno, nije to baš potpuno realan rezultat. Jednostavno nam je Borovo, kako se to kaže, ušlo u mašinu. Moji igrači već su bili zasićeni treninzima, bili su željni utakmica, igre, nadmetanja… U takvom stanju ni u jednom trenutku nisu popuštali, bili su izuzetno motivirani do zadnje sekunde. I nakon svega mogu samo reći da se nadam kako će zadržati takvu motivaciju i u nastavku sezone”, kazao je trener Gorice Josip Sesar, veliko ime hrvatske košarke i perspektivni stručnjak koji se u velikogoričku košarku vratio nakon jednogodišnje pauze.

“Cijelo vrijeme, i kad nisam bio trener, bio sam u kontaktu s ljudima iz kluba. Ne baš svakodnevno, ali čuo sam se često s predsjednikom Mirkom Matićem, kao i s Darkom Novakom, koji zadužen za struku. Kad je prošla sezona završila, nažalost ispadanjem u niži rang, ponudili su mi da opet budem trener i ja sam to prihvatio. Imao sam još nekoliko opcija, ali ova mi se činila najboljom, najrealnijom. Složili smo respektabilnu momčad za ovaj rang i krenuli raditi”, objasio je Sesar razloge povratka.

Već u prvoj utakmici postalo je jasno da će Gorici biti glavni favorit u ovoj ligi, procjene upućenih kažu da bi moglo biti još sličnih pobjeda ove sezone, podjednako uvjerljivih kao protiv Borova. Tu su ipak imena kao što su Prgomet, Papac i Petrović, vratio se i Majcunić…

“Ne volim baš kad me netko stavlja u ulogu favorita i govori da je to sad to, da ćemo sigurno nešto napraviti… Sportska momčad nije firma, u kojoj ti znaš što ćeš dobiti ako radiš 10 ili 12 sati na dan. Ovdje je puno faktora, od kemije u momčadi, psihološkog dijela i, najvažnije od svega, ozljeda koje te prate. Nema tu garancije, treba samo nastaviti raditi i ići utakmicu po utakmicu”, smiruje Sesar euforiju.

Okorjeli optimisti kažu da bi se trebao pripremiti na vođenje netipičnih utakmica, u kojima će razlika biti ogromna.

“Slažem se da su takvi rezultati u neku ruku udarac na dostojanstvo protivnika i zato svojim igračima u takvim situacijama ne dozvoljavam nikakve podcjenjivačke komentare ili bilo što u tom smislu. To nikako! Ali opet, teško ti je u takvoj utakmici reći igraču da ne igra najbolje što može, da se ne trudi maksimalno, da ‘stane na kočnicu’… Svaki dan tražiš od njega da radi jedno, a sad bi mu trebao reći da radi nešto sasvim drugo. Tako to jednostavno ne ide”, rekao je Sesar.

Prva dva mjesta u ovoj, novoformiranoj A-1 ligi, vode u Premijer ligu sljedeće sezone.

“Imamo ambiciju i cilj da budemo među tih prvih dvoje, ali nema nikakvog tereta. Ponavljam, moramo raditi dalje, zadržati visoku razine motivacije i ići korak po korak”, dodao je trener Gorice.

Sljedeći korak je Bosco u subotu, protivnik u kojem igraju i četiri košarkaša Cibone.

“Tu su mladi Mandić i Uljarević, ali i Australac Gilbert, koji je u prvom kolu pokazao da će biti itekako opasan. Ima tu još nekoliko iskusnih igrača, dovoljno su dobri da nikakvo podcjenjivanje ili stav ‘lako ćemo’ ne dolazi u obzir”, zaključio je Sesar.

Objava Vratio se Josip Sesar, njegova Gorica pobjeđuje 64 koša razlike! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Dan kravate u RH

Dan otvorenih vrata naše škole