Prijava

Vaša prijava

FOTO Osnovnoškolci se natjecali na Turneji radosti


Djeca iz velikogoričkih osnovnih škola danas su se natjecala u graničaru i utrci na 60 metara na Turneju radosti koja je u Veliku Goricu došla zahvaljujući manifestaciji Sportske igre mladih. Više od 400 djece ispred Pučkog otvorenog učilišta natjecalo se za plasman na državnom natjecanju koje se ove godine održava u Savudriji krajem lipnja, a osnovnoškolce su bodrili mališani iz dječjih vrtića.

Roko, učenik 4. razreda OŠ Eugena Kumičića, natjecao se i u graničaru i u utrci. Kaže da bi bilo lijepo otići na četiri dana u Istru, ali priznaje da ima i boljih od njega. – Očekujem da ću možda ići tamo, ali nisam baš siguran, ima jako dobrih natjecatelja koji su bolji možda čak i od mene. Očekujem treće-četvrto mjesto – iskren je bio Roko.

Sigurna u pobjedu bila je Viktorija, također učenica 4. razreda OŠ Eugena Kumičića. – Ja se nadam da ću biti prva, vježbala sam doma – rekla nam je Viktorija koja je na natjecanju imala i veliku podršku. – Ja sam Tonka, došla sam podržati prijatelje. Inače sam slomila ruku pa sam došla podržati svoje najbolje prijateljice, Katju i Viktoriju.

U napetim utrkama na 60 metara u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi te 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice, pobijedli su Filip Jukić iz OŠ Novo Čiče, Dora Habijančić iz OŠ Vukovina, Gabrijel Rebić iz OŠ Eugena Kvaternika i Laura Devedžić iz OŠ Jurja Habdelića.
Turnir u graničaru popraćen velikim navijanjem iznjedrio je dvije pobjedničke ekipe: Limači i Vučko.

Na Turneji radosti djeci su podršku dali i nogometaši HNK Gorice, dok su predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova provodili kampanju ”Zajedno više možemo – u akciji s policijom”.

– Radimo na prevenciji loših čimbenika današnjeg društva koja jako utječu na današnju djecu tako da ih kroz sport, zabavu i edukaciju želimo naučiti dodatnim vrijednostima kao što su važnost recikliranja, prevencije, a sve to, prvenstveno kroz sport – rekla je Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih.

Ponosni što se Velika Gorica našla među 20 gradova u kojima se održava Turneja radosti, bili su i zamjenici velikogoričkog gradonačelnika, Krešimir Ačkar i Ervin Kolarec.

– Počašćeni smo što je udruga Sportske igra mladih iz Splita odabrala ove godine za manifestaciju Veliku Goricu koja je poznata kao grad sporta i entuzijazma prema svim mladim ljudima koji se žele ostvariti u svim svojim sportskim dostignućima. Zahvaljujemo našim ravnateljima, učiteljima i učiteljicama, odgojiteljima koji su ovo prihvatili i doveli svu djecu koja i kroz ovaj vid rastu u zdravom i sportskom duhu u kojem bi i trebali i zbog toga smo jako ponosni – rekao je Ačkar.

– Izuzetno sam ponosan i sretan kada vidim brojne naše mlade sugrađane koji su se okupili na ovim Sportskim igrama mladih i uistinu i oni danas potvrđuju i dokazuju da je Velika Gorica grad sporta – rekao je Kolarec.

Turneja radosti otvorena je zajedničkim paljenjem plamena u čemu su sudjelovali Dino Bošnjak, prvak Hrvatske u atletici u srednjim i dugim prugama, zamjenici gradonačelnika Ačkar i Kolarec te Tihana Butorac.

Na Turneju radosti bili su i predstavnici Coca-Cole i Plazme, a svoje štandove s edukativnim materijalima predstavili su članovi Gradskog društva Crveni križ Velika Gorica koji je sudjelovao u organizaciji eventa te su djeca imala priliku naučiti kako pravilno zaviti ranu.

Objava FOTO Osnovnoškolci se natjecali na Turneji radosti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.