Prijava

Vaša prijava

Velikogoričani kasnili na posao i u školu zbog kvara na pantografu


Građane koji putuju vlakom na posao jutros je dočekao pravi kolaps u željezničkom prometu. U 7.16 sati nastao je kvar na pantografu, uređaju koji lokomotivu spaja s električnom mrežom. Kvar se dogodio na vlaku broj 783, koji je iz Zagreba putovao prema Osijeku i to na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Ubrzo je došlo do zastoja vlakova.

-  Zbog otklanjanja kvara morao je biti isključen električni napon u kolodvoru. Ekipe su na terenu i do 9.00 sati električni napon uključen je u izlaznim smjerovima iz zagrebačkoga Glavnog kolodvora prema Sisku, Rijeci i Zapadnom kolodvoru, a još se radi u smjeru prema Zagreb Borongaju. U smjeru Velike Gorice željeznički promet teče redovito od uključenja elekričnog napona, a do tada su u kašnjenju bila dva vlaka  -  rekla nam je Eva Đurić iz korporativnih komunikacija HŽ Infrastrukture,ispričavajući se putnicima koji su kasnili na posao.

Inače, kvar zbog kojeg su vlakovi jutros kasnili dogodio se nakon nedavne modernizacije željeznice u koju je samo na relaciji Velika Gorica-Turopolje uloženo 100 milijuna kuna, a sve kako bi vlakovi brže, sigurnije i na vrijeme dolazili na odredište.