Prijava

Vaša prijava

Završnica Ivanja u Buševcu uz ivanjski krijes


Velika završnica Ivanja u Buševcu održana je u nedjelju na vanjskoj pozornici iza doma kulture gdje su u folklornom djelu programa nastupili gosti iz Vugrovca, Donje Garešnice i Okića. U osnovnoj školi otvorena je izložba slika, a održan je i ivanjski semen s rukotvorinama i suvenirima. Osim toga, posjetitelji su mogli kušati i brojne domaće specijalitete, uživati u dobroj glazbi i plesu, a na koncu je zapaljen i veliki Ivanjski krijes koji je, već tradicionalno, odagnao svo zlo u ovoj gospodarskoj godini.

Manifestaciju je otvorio zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar ističući kako je upravo Buševec posljednjih godina u samom vrhu raznih istraživanja. “Buševec je mjesto s nultom stopom delikventnog ponašanja i najvećom stopom socijalne kohezije što nas čini ponosima. Ovdje ima mjesta pod suncem za svaku životnu dob, Buševec njeguje običaje i tradiciju i to nas posebno veseli” zaključio je Ačkar.

Središnjoj manifestaciji prethodila je štruklijada i splet starih igara u petak, te malonogometni turnir kao i vatrogasna i lovačka natjecanja u subotu. “U ova tri dana predstavile su se sve naše udruge i vjerujem da su posjetitlji mogli pronaći ponešto za sebe”, rekao je predsjednik OSS-a Buševec, Nenad Rožić.

 

Objava Završnica Ivanja u Buševcu uz ivanjski krijes pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.