Prijava

Vaša prijava

Danas je Dan Zagrebačke županije


Danas je Dan Zagrebačke županije koji se već tradicionalno obilježava 17. srpnja. Svečano je obilježen još prošli tjedan i to 7.srpnja nizom događanja u Zaprešiću, te prošli petak kad su dodjeljene povelje i priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima.

Povelja Zagrebačke županije uručena je Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje – Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Zagreb, DVD-u Marija Magdalena iz Pušće, Proizvodno-trgovačkom-uslužnom obrtu Grubešić iz Vrbovca, Karlu Kralju, vlasniku Pekarne Kralj iz Svetog Ivana Zeline, Borisu Makarunu iz Samobora te Željku Staniloviću iz Velike Gorice. Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijeljena je KUD-u Čiče iz Novog Čiča te Janu Gorišeku iz Dugog Sela. Nagrada za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je tvrtki Iverpan d.o.o. iz Donje Zeline, dok je nagrada za životno djelo uručena književniku, dramatičaru, redatelju i publicistu Stjepanu Nini Škrabeu iz Jastrebarskog.

Zahvalnica predsjednika Županijske skupštine dodijeljena je Udruzi branitelja 151. samoborske brigade, a zahvalnica župana Zagrebačke županije trgovačkom društvu Aquachem d.o.o. za proizvodnju i trgovinu. Diplome predsjednika Županijske skupštine dodijeljene su mladim inovatorima Martinu Sokoloviću, Lovri Stipanoviću i Josipu Orozu, dok je diploma župana Zagrebačke županije dodijeljena Stjepanu Fugaju, zapovjedniku Vatrogasne zajednice općine Gradec.

Objava Danas je Dan Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Darivanje krvi danas i sutra