Nakon zimskih praznika prvo zvono učenicima zazvonit će u ponedjeljak, 14.siječnja 2019., čime završava vrijeme odmora koje je trajalo više od tri tjedna. U klupe se vraćaju đaci po redovnim rasporedima koje ovih dana mogu pronaći na webu svojih škola. Jutarnja nastava u većini škola počinje u 7:30, a popodnevna oko 12:45. Razlikuje se naravno početak kod nižih razreda osnovnih škola zbog čega se dobro informirati na vrijeme.

Osim toga, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastavlja s edukacijama za frontalno uvođenje kurikularne reforme. Tijekom siječnja i veljače bit će organizirano oko 1000 jednodnevnih stručnih usavršavanja za sve učitelje i nastavnike svih nastavnih predmeta na županijskoj i lokalnoj razini, poručila je nedavno ministrica Blaženka Divjak.

” Uz online edukacije, kontinuirano se održavaju i edukacije uživo tako da možemo govoriti o dosad najvećoj edukaciji u povijesti Hrvatske kako po obuhvatu tema tako i broju sudionika”, dodaje Divjak.

Svrha organizacijskih skupova je osvještavanje važnosti promjene odgojno-obrazovnoga sustava, upoznavanje s virtualnim učionicama (online edukacije) i metodičkim priručnicima te aktivnostima kurikularne reforme. Dodatno, tijekom drugog polugodišta 2019. planiraju se još tri savjetnička posjeta svim eksperimentalnim školama s ciljem daljnjeg razvoja profesionalnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika te prikupljanja povratnih informacija o primjenjivosti novih kurikuluma, metoda rada i novih nastavnih sredstava.

Objava Počinje škola, nastavlja se edukacija za kurikularnu reformu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.