Zanimljiva je ovo sezona za košarkaše Gorice. Naime, momčad mladog i odličnog trenera Josipa Sesara ostvarila je u dosadašnjem tijeku sezone četiri pobjede, ali i osam poraza, od kojih su neki bili vrlo bolni. Posebno dva koja su se dogodila na domaćem parketu, u Gradskoj sportskoj dvorani u Rakarju.

Prvo su minimalno poraženi od Hermes Analitice, sastava koji je bio najugodnije iznenađenje u prvom dijelu natjecanja, da bi proteklog vikenda ponovno pognutih glava napustili svoju dvoranu. Izgubili su od izravnog konkurenta za plasman među prvih osam, momčadi Šibenika. Zašto je taj poraz možda još i teži i važniji od onog od Hermesa, pa iz jednog jednostavnog razloga. Ovom pobjedom Šibenik je preskočio Goricu na ljestvici i na taj način ih još više udaljio od toliko priželjkivanog doigravanja, u koji će ići samo prvih osam momčadi.

Teško nam je definirati momčad Gorice, definirati kada govorimo o kvaliteti i pravoj snazi. Jer, ukoliko bismo to valorizirali prema pobjedama nad Cibonom i Splitom, onda bismo lako mogli zaključiti da pripadaju pri vrh. Ali, kada znamo da su izgubili puno utakmica koje su praktično već imali u svojim rukama, onda opet s druge strane, izgledaju kao sastav za samo dno prvenstvene ljestvice. Sada im slijedi gostovanje kod posljednjeg Bosca i u tu više nemaju pravo na kiks. Pobjeda je imperativ.

Naravno, ne smijemo ne spomenuti i veliki uspjeh, ulazak u četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića, u kojemu ih za tri tjedna u Splitu u završnici očekuje baš momčad domaćina, koju su prije dva mjeseca svladali u prvenstvenom okršaju u GSD. Tko se usudi prognozirati da nisu u stanju napraviti novi pothvat i ući u polufinale…

Goran Klobučarić

Objava KOŠARKA Igrači Josipa Sesara gube važne utakmice s minimalnim rezultatom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.