Prijava

Vaša prijava

UŽIVO: Izlila se Lomnica! Stanovnici u panici, a najkritičnije u Petrovini


Situacija na terenu izmiče kontroli. Voda među obiteljske kuće dolazi sa svih strana. Oborinska voda u Petrovini više ne može u kanal potoka Lomnica koji se noćas izlio iz korita. Vatrogasci kuće pokušavaju zaštititi vrećama s pijeskom. Rovokopačima se nastoji napraviti odvodnja. Ugrožene su sve obiteljske kuće. Na nogama su svi vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i svih 27 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

07:40 “Idemo redom od kuće do kuće i građane pokušavamo zaštititi od poplave. Svi zajedno slažemo vreće oko kuća kojima prijeti potok Lomnica. Prioritet su nam niži tereni”, kaže Tomislav Barišić iz DVD-a Gradići.

07:10 Vatrogasci obiteljima savjetuju da ako mogu najmještaj podignu na višu etažu jer voda je počela navirati iz šume i teško je nadzirati.

07:05 „Ovako nešto do sada još nije bilo u ovom kraju. Riječ je o najvećem izlijevanju vode na području Petrovine. Kanali su se izlili i prošle godine, ali ne ovako. Voda sada izlazi sa svih strana. Pokušavamo zaštititi kuće“,  kaže zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica Borislav Turan

06: 40 Centar Mraclina pod vodom. Glavna ulica ne može progutati oborinske vode. Kanali oko kuća potpuno su začepljeni.

05:30 Na ulice izišli rovokopači i kamioni

03:30 Oglašene vatrogasne sirene na širem velikogoričkom području. Vatrogasci se okupljaju, a stiže i policija.