Prijava

Vaša prijava

Vikend statistika: Od četiri prometne dvije s ozlijeđenim osobama


Vikend nije bio ništa mirniji na cesti s obzirom na tjedan koji mu je prethodio. Tako su se i u vrijeme provođenja policijskih akcija „Alkohol i opojne droge“ te „Brzina“ dogodile četiri prometne nesreće, od kojih su dvije s materijalnom štetom, a dvije s lakše ozlijeđenim osobama.

Osim toga, Policija je utvrdila 16 ciljanih prekršaja i to: 2 prekršaja vozača vožnje pod utjecajem alkohola i 14 prekršaja nepropisne brzine, a ukupno su utvrđena 22 prometna prekršaja.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, izdani su im prekršajni nalozi, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa na 12 sati. Vozač koji je imao veću koncentraciju od 1,50 g/kg smješten je do 12 sati u posebne prostorije do otrežnjenja. Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u nedjelju ujutro, oko 5:30 sati kod 21-godišnjaka. Upravljao je osobnim automobilom, s utvrđenom  koncentracijom alkohola u organizmu od 1,91 g/kg. Na licu mjesta izdan mu je prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati,  te je smješten u posebnu prostoriju  do otrežnjenja.

Objava Vikend statistika: Od četiri prometne dvije s ozlijeđenim osobama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.