Prijava

Vaša prijava

U Kozjači smeće i dalje stoji, i što sad?


Stigla je na e-mail redakcije poruka iz MOST-a koja kaže:

“Poštovani, pije tri tjedna smo Vam poslali mail i slike kako se u Kozjači radi divlji deponij smeća pokraj igrališta. Danas smo dobili od istih mještana nove slike da se i dalje nije ništa pomaklo u pozitivnom smjeru, nego i dalje se dovozi novo smeće”

I što sad? Zaista mislite da će objavom u medijima smeće čudesno nestati s divljeg deponija, a da će se kotačići u glavama onih koji t o smeće trpaju, pomaknuti i promijeniti? Nažalost, neće. Nije priča iz Kozjače jedina, pa koliko je divljih deponija na području grada kojima se pokušava stati na kraj, pa ne uspijeva. Na građanima i lokalnoj zajednici je da osvještavaju jedni druge o štetnosti divljih deponija, te da svojim primjerom pokažu kako možemo živjeti u boljem i ugodnijem svijetu. Najlakše je prekrižiti ruke i čekati da netko drugi riješi problem i prebacivati odgovornost.

Odgovornost je na nama. I vi gospodo političari iz MOST-a, ako ste stanovnici Kozjače možda se možete uključiti i organizirati kakvu akciju čišćenja, ne samo politizirati, slati mejlove i čekati da problem riješi netko drugi. Nitko neće smeće za nama skupljati ako nećemo sami, a veći problem divljih deponija na području cijelog grada i okolice (pa i cijele Hrvatske) najbolje je riješiti zakonskom regulativom i novčanom kaznom, jer kad se nekoga opali po džepu, teško da će ponoviti takvo ponašanje.

Naravno da je ovo i apel i građanima da ne ostavljaju smeće, jer evo kako to nagrđuje okoliš:

Objava U Kozjači smeće i dalje stoji, i što sad? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.