Prijava

Vaša prijava

Evo tko ima najbolji špek, salamu, gibanicu, kobasu ili rakiju


U organizaciji KUD-a Veleševec održana je i ove godine već tradicionalna kobasijada, na kojoj su se uz najbolje kobase tražile i najbolje salame, sir, špek, šunka, rakije , bijela i crna vina.  „Prvi put ove godine uveli smo i kategoriju gibanica i prijavilo se njih 17. Jako smo zadovoljni“, kaže nam predsjednica KUD-a „Veleševec“ Nevenka Vučin.

Kobasijadu je otvorio je načelnik Ervin Vujica, koji je uz podijelio priznanja pobjednicima i čestitao svim izlagačima, ali i organizatorima, uz želju da kobasijada svake godine bude još veća, bogata i raznovrsnija.

A evo i nagrađenih:

Najbolja gibanica je ona Mace Vrban, najbolji sir ima Branka Hrenčević, najbolju rakiju i šunku Ivica Leder, najbolji špek i kobase Damir Marlović, a salamu Suzana Panijan. Biralo se i najbolje vino, pa tako najboljeg crnjaka je napravil Siniša Borić, dok je u kategoriji bijelih vina najbolje bilo vino Davora Huđina.

Za posjetitelje priređen je bogat kulturno umjetnički program na kojem su nastupili dječja sekcija domaćina,  KUD-a „Veleševec“. Zapjevali su  KUD „Slavuj“ iz Bukevja  i Mješoviti zbor umirovljenika općine Orle te  Folklorni  ansambl „Turopolje“.

I u predvorju Društvenog doma Veleševec bilo je veselo. Kuhao se gulaš, Udruga mladih općine Orle pripremala je fritule . Bilo je tu i izlagača OPG-a, tako da se moglo isprobati sve od aronije koja se uzgaja i u Posavini.

Objava Evo tko ima najbolji špek, salamu, gibanicu, kobasu ili rakiju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Posjet osmaša Vukovaru