Prijava

Vaša prijava

Besplatni udžbenici i radne bilježnice i ove školske godine čekaju osnovce


Odlične vijesti za roditelje osnovnoškolaca koji će na udžbenicima i radnim bilježnicama i ove godine uštedjeti značajan dio kućnog budžeta.

Naime, prvog dana školske godine 2019./2020. sve učenike osnovnih škola na području Zagrebačke županije u školskim klupama dočekat će besplatni udžbenici koje će financirati država i besplatne radne bilježnice za koje je Zagrebačka županija osigurala 7,5 milijuna kuna. Sporazume o sufinanciranju i provođenju postupka nabave udžbenika i drugih obrazovnih materijala potpisao je danas župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić s gradonačelnicima i načelnicima te ravnateljima osnovnih škola, a u ime grada Velike Gorice ugovor je potpisao zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar.

Župan Stjepan Kožić i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, Krešimir Ačkar

“Grad Velika Gorica već tradicionalno svojim osnovnoškolcima osgurava besplatne udžbenike i radne bilježnice. Danas smo sa Zagrebačkom županijom potpisali Sporazum o sufinanciranju, a ostatak novca do pune cijene osigurano je u našem proračunu”, pohvalio se Ačkar na svome Facebook profilu.

Podsjetimo, prošle godine Zagrebačka županija je osigurala 12 milijuna kuna za kupnju udžbenika svim osnovnoškolcima u Županiji. S obzirom da je krajem 2018. godine donesen zakon kojim je definirano da se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu, Zagrebačka županija odlučila je od iduće školske godine osigurati novac za dopunska nastavna sredstva kao što su radne bilježnice, atlasi i sl.

„Zagrebačka županija osigurat će 300 kuna po učeniku, a u slučaju da iznos bude nešto veći, sufinanciranju će se priključiti gradovi i općine jer cilj je da roditelji nemaju nikakvih troškova“ – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Objava Besplatni udžbenici i radne bilježnice i ove školske godine čekaju osnovce pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.