Ludi prvoligaški ritam u hrvatskom nogometu nastavlja se već ovog petka. Gorica na svojem stadionu od 16.30 sati dočekuje ranjenu, i u prošlom kolu protiv Rijeke, poniženu Istru. Momčad Igora Cvitanovića već se polako priprema za doigravanje s drugoplasiranim sastavom 2. Lige, dok je Gorica i dalje u igri za četvrto mjesto, koje bi im donijelo senzacionalni ulazak u kvalifikacije za Europsku ligu.

Trener Sergej Jakirović, inače vrlo pribrani i smireni čovjek, baš kao i do sada, smiruje tenzije i najavljuje da ga ne zanimaju nikakve kalkulacije, već da je isključivo orijentiran na izdanja svoje momčadi i kako će oni izaći na travnjak i što će na njemu pokazati. Protiv Istre, već je i smiješno ponavljati, samo pobjeda dolazi u obzir, jer u slučaju novog kiksa, Gorica bi praktično ispala iz utrke za Europu. Jer, nakon petka odlaze na gostovanje kod Dinama, a u tom susretu teško je očekivati i najavljivati tri boda.
Sreća je za Goričane da je Osijek pomalo i neočekivano poražen od Slaven Belupa, pa je sada razlika između njih, Hajduka i Gorica tri dostižna boda, pogotovo u svijetlu činjenice da Osječani 18. svibnja dolaze u Veliku Goricu. Ali, o tom potom, kao što je Jakirović i najavio, Gorica ide utakmicu po utakmicu. Počevši prvo od Istre.

Goran Klobučarić

Objava HNK GORICA Ne zanimaju ih kalkulacije, idu utakmicu po utakmicu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.