Iako su s košarkaškim aktivnostima završili još prošli tjedan, u KK Gorica ovaj su imali vrlo važan događaj. Naime, došlo je do promjene na čelnom mjestu. Dosadašnjeg prvog čovjeka kluba, Mirka Matića, zamijenio je Duško Radović, koji je najavio neke vrlo važne stvari za budućnost KK Gorica.

Ambicije ostaju velike, želja im je biti među četiri najbolje hrvatske momčadi, ući u polufinale prvenstva i među posljednja četiri u Kupu Krešimira Ćosića, uz želju da ako se ukaže prilika, upute se i borbu za neki od trofeja. Jer, ono što su pokazali u ovogodišnjoj sezoni daje im za pravo da tako razmišljaju. Na trenerskoj klupi ostat će odlični mladi stručnjak Josip Sesar. A zasigurno najvažnija novost je da će Gorica u sljedećoj sezoni participirati u ABA 2 ligi, čime će im se dobrano povećati broj utakmica s klubovima iz, kako se to voli reći, regije. A vrlo je bitna i činjenica da će sve njihove utakmice biti i televizijski prenošene preko vjerojatno Arena sport televizije.

Što se tiče momčadi, ona bi trebala ostati uglavnom u istom sastavu, uz želju da ponekim pojačanjem, jer neće biti dovoljno s obzirom da će im se znatno povećati kontigent utakmica, ovogodišnji roster. Za sada je o imenima još prerano govoriti jer tek je završila ovogodišnja sezona. Ali, u svakom slučaju, Gorica je krenula u ambicioznu budućnost i vjerujemo da će već u sljedećoj sezoni prekrojiti klupske povijesne knjige.

Goran Klobučarić

Objava KK Gorica ima novog čelnog čovjeka: Radović umjesto Matića pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.