Svečano je danas bilo u gradskoj upravi gdje je gradonačelnik potpisao ugovore o financiranju rada i programa s braniteljskim i udrugama s područja socijalno – humanitarnih i zdravstvenih djelatnosti.

„To su ljudi koji djeluju već dugi niz godina i čine našu Goricu zadovoljnim i kvalitetnim gradom. Moramo brinuti o njima, a moramo stvarati i vrijednosti za buduće generacije“, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

Ove je godine za njihov rad izdvojeno milijun kuna za različite programe koje provode i aktivnosti koje organiziraju. Udruga umirovljenika u lipnju je domaćin županijskih susreta penzionera. „Moramo razumjeti da je puno udruga i da kolač mora svima biti podijeljen, no jako smo zadovoljni i sretni“, otkriva nam predsjednica goričkih umirovljenika, Vera Šebrek. Još jedna ženska snaga je tu, ona iz Judo kluba za osobe s invaliditetom Fuji , Marina Drašković.

„Svake je godine suradnja sve bolja, a ovaj je ugovor dokaz da nas prate u svim segmentima, ne samo sportskim, već i u humanitarnom radu“, otkriva Marina. Na potpisivanju je bilo i mnoštvo braniteljskih udruga, dragovoljaca i veterana. „Grad nam uvijek izlazi ususret, svaka naša molba pada na plodno tlo“, pohvalio je Stjepan Kovačević.

Objava Milijun kuna za humanitarne, zdravstvene i braniteljske udruge i aktivnosti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.