Tiho i ispod radara prošla je vijest kako je dugogodišnja direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, nekad i TZ Velike Gorice, Ružica Rašperić, otišla u mirovinu. Na tom ju je čelnom mjestu zamijenila Ivana Alilović koja je svoj zanat “tesala” u državnim  institucijama poput Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova u kojem je bila šefica ureda, dok je prije osam godina obnašala i dužnost atašea u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, stoji, među ostalim na njenom LinkedIn profilu.

Ružica Rašperić svakako je osoba koja je uvelike doprinijela turističkoj i drugoj promociji  Zagrebačke županije, ali i Turopolja u zemlji i u svijetu. Začetnica je brojnih manifestacija, brendova i ponuda, turističkih atrakcija i inicijativa zbog čega je postala zaštitno lice turizma ne samo u Turopolju, već u cijeloj Hravtskoj. Stoga ne iznenađuje kako je lani Rašperić nagrađena na Danima hrvatskog turizma, u kategoriji “Čovjek- ključ uspjeha”, gdje je primila priznanje za Djelatnika u sustavu turističkih zajednica. Velike su i prostrane cipele u kojima sada korača nova direktorica Alilović, izazovne i pune očekivanja, no prostora za novu, svježu energiju svakako ima.

Rašperić je u turističkom sektoru prisutna već 20 godina. Svoj turistički put počela je kao direktorica Turističke zajednice Velike Gorice gdje je stigla nakon rada u državnom protokolu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Turističku zajednicu Zagrebačke županije vodila je od 2007. godine gdje je svojim radom i zalaganjem postigla zapažene rezultate; od unapređenja i uvođenja novih tehnologija u turistički sektor, poput internet stranice i mobilne aplikacije “Lokator” te sustava Vision one, a TZ mnogo ulaže i u cikloturizam, ruralni turizam i enogastronomiju, što su centralne točke Strategije turističkog razvoja usvojene prije tri godine.

Lani na Danima hrvatskog turizma u društvu kolegica iz Turističkog ureda Velike Gorice

Ružici želimo ugodne umirovljeničke dana, a njenoj nasljednici puno sreće!

Objava Umiroviljena Ružica Rašperić, prva žena turizma u Zagrebačkoj županiji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.