Nakon VG Festa i VG Brassa koji su otvorili festivalsku sezonu u našem gradu, stiže još jedan- VG BRC, odnosno velikogorički blues, rock i country festival. Glavni krivac i organizator cjelokupne manifestacije koja će okupiti velika imena domaće blues i rick scene je Miroslav Giljanović Fix koji je prvi VG BRC (tada VG Blues Country Rock Party) festival organizirao u Parku Franje Tuđmana još 2013., kad je okupio najpoznatija imena goričke glazbene scene. Nositelj programa je velikogorički sastav The Changes.

Priča se nastavlja i ove godine, a VG BEC seli na terasu caffe bara Ledana. U dva dana vikenda, subotu 8. i nedjelju 9.lipnja čeka vas prava glazbena ali i gastro poslastica koju ne smijete propustiti. Ulaz je besplatan, a evo i rasporeda:

SUBOTA: Zdenka Kovačiček, Steve Morgans, Ritam ulice, Route 66, VIS Nazaret

NEDJELJA: Steve Morgans, Tony Lee King & Stones Tribute Band, Kazališni Band, Dražen Mišerić Mungos, Sky Groove

“Cilj je stvoriti suvremenu glazbenu sliku Velike Gorice, čemu osim domaćina uvelike pridonose gosti različitih glazbenih izričaja iz cijele Hrvatske”, ističe umjetnički ravnatelj festivala Tony Lee King koji dodaje kako su mnogi eminentni glazbenici, poput Lele Kaplowitz, Eduarda Jimmyja Matešića, Riste Ibrića, već nastupali na ovom Festivalu.

Zainteresiranost za ovaj Festival raste iz godine u godinu čemu u prilog ide sve veća posjećenost i uživanje u nesvakidašnjim glazbenim doživljajima, programu koji zasigurno doprinosi očuvanju važnog dijela suvremene hrvatske kulture – poticanju raznorodnog kvalitetnog glazbenog stvaralaštva, poručuju organizatori..

 

Objava Zdenka Kovačiček, Tony Lee King, Sky Groove, Mungos i drugi stižu na VG BRC! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.