Pred nama su još jedne Goričke večeri koje će i ove godine ponuditi pregršt događanja na raznim gradskim lokacijama i u okolnim naseljima. Nažalost, najavljivani recital “Takvim sjajem može sjati” u čast Arsenu Dediću i izvedbi Ksenije Erker odgođen je zbog bolesti izvođačice, pa se sam početak ove kultne gradske manifestacije pomaknuo na četvrtak kad nam u goste stiže teatar Puna kuća s predstavom “Zvukolika šuma”. Riječ je o dječjoj predstavi autorica Svetlane Patafte i Lucije Stanojević, a u izvedbi Svetlane Patafte i violinista Dominika Kisića i Petre Bratković.

Riječ je o interaktivnoj predstavi o osnovnim glazbenim pojmovima: zvuk, ritam, ton i melodija u kojoj publika izvodi određene glazbene i ritmičke etide s izvođačima, a na kraju predstave publika postaje „orkestar“.

Prikazivanjem konkretnih strukturalnih cjelina koje se odnose na zvuk, ritam i melodiju u kombinaciji s fizičkim izričajem, ili vizualnim podražajem, djeca se pripremaju za njihovo samostalno istraživanje u procesu učenja različitih aspekata glazbe.

Početak je u 19 sati u atriju Šetališta F. Lučića 15, a u slučaju lošeg vremena seli u dvoranu Galženica

 

Objava Goričke večeri počinju u četvrtak, odgođen recital Arsenu u čast pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.