Prijava

Vaša prijava

Pjesmom i plesom završili Vidovi dani


Bogat program ponudili su i ovogodišnji Vidovi dani koji su, ususret blagdanu sveca zaštitnika, SV. Vida ponudili tjedan dana raznovrsnog kulturnog programa. Tako je u Mraclinu gostovalo i kazalište, organiziran je sadržaj za najmlađe, tamburaška večer, večer vokalnih sastava, dan posvećen nogometu i vatrogascima, a šećer na kraju bio je  veliki cjelovečernji koncert Mraclinaca i njihovih gostiju, piše portal mraclin.hr.

“Otvorenje koncerta, na kojem su nastupili gosti iz Šiljakovine i Lukavca, pripalo je budućnosti Dučeca, tamburaškom pomladku KUD-a, koje su uvježbali Željko Kravarščan Studo, voditelj mraclinskih tamburaša, i Matija Galeković Ben. Radi se o djeci u dobi od 9 godina pa do mlađih tinejđera. Potom smo pozdravili najmlađu skupinu Dučeca, djecu u dobi od 3 do 6 godina, čiju je simpatičnu produkciju uvježbala voditeljica Doriana Crnić Vlahovac. Mlađa i srednja skupina Društva plešu pod vodstvom Dejana Pilatuša, a izvode pjesme i plesove iz svih krajeva Hrvatska. Srednja folklorna skupina bila je već i na nekoliko inozemnih putovanja, a ove godine zajedno sa prvom skupinom sprema se na kratku turneju po Italiji.

Folklorni ansambl Šiljakovina predstavio se pjesmom i plesom Vukomeričkih gorica, a lukavečki KUD Stari grad nastupio je s međimurskim programom. Potom su pozornicu ponovo preuzele Dučecove snage: veteranska skupina, koja djeluje pod vodstvom Nenada Breke, izvela je starobosansko glamočko kolo, a “seniorska” ekipa, tamburaši i vokalna skupina, izveli su turopoljske točke, zaključivši program, a time i Vidove dane, pjesmom Baš usred našeg sela.

Mraclinska publika, kao i nazočni gosti, već su prije početka nedjeljnog programa ispunili Dom, a ni nakon završetka koncerta nikome se nije žurilo kući: ni gostima, ni domaćinima. Jedinstveno vidovsko ozračje zadržalo je na okupu velik dio publike i izvođača pa su uz sponzorski gulaš i domaće kolače, pjesma i ples nastavljeni do noćnih sati”, piše mraclin.hr.

Foto: Vlado Vinetić

 

 

Objava Pjesmom i plesom završili Vidovi dani pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Traže se očevici prometne nesreće

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike