Dan je žalosti za prerano preminulog vatrogasca Ivana Galekovića. Za Ivanom tuguje ne samo njegov Mraclin i Velika Gorica nego cijela Hrvatska. Vatrogasci diljem zemlje opraštaju se od Ivana, brata po vatri. Inicijativa Vatrogasci-oni su naši heroji poziva sve vatrogasce i građane da u 17 sati na jednu minutu upale sirene i tako se posljednji put pozdrave s Ivanom.

„Pozivam sve kolegice i kolege da u 17 sati Ispred svojih vatrogasnih domova, dislokacija, parkinga na jedan minut upale rotacije i sirene na svojim vozilima, da tako odamo posljednju počast našem kolegi, bratu po vatri Ivanu Galekoviću. Vatrogasac nikad ne umire, on živi vječno u srcima onih koje je spasio“, stoji na njihovoj Facebook stranici.

Sprovod je danas u 17 sati na mjesnom groblju u Vukovini, a uslijedit će i komemoracija u Mraclinu u 18 sati. Do kraja dana otvorena je i knjiga žalosti i to u JVP Velika Gorica do 14 sati te od 15 do 19 sati u društvenom domu u Vukovini.

Objava Dan je žalosti, vatrogasci diljem zemlje na jednu minutu upalit će vatrogasne sirene pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.