Prijava

Vaša prijava

Dan je žalosti, vatrogasci diljem zemlje na jednu minutu upalit će vatrogasne sirene


Dan je žalosti za prerano preminulog vatrogasca Ivana Galekovića. Za Ivanom tuguje ne samo njegov Mraclin i Velika Gorica nego cijela Hrvatska. Vatrogasci diljem zemlje opraštaju se od Ivana, brata po vatri. Inicijativa Vatrogasci-oni su naši heroji poziva sve vatrogasce i građane da u 17 sati na jednu minutu upale sirene i tako se posljednji put pozdrave s Ivanom.

„Pozivam sve kolegice i kolege da u 17 sati Ispred svojih vatrogasnih domova, dislokacija, parkinga na jedan minut upale rotacije i sirene na svojim vozilima, da tako odamo posljednju počast našem kolegi, bratu po vatri Ivanu Galekoviću. Vatrogasac nikad ne umire, on živi vječno u srcima onih koje je spasio“, stoji na njihovoj Facebook stranici.

Sprovod je danas u 17 sati na mjesnom groblju u Vukovini, a uslijedit će i komemoracija u Mraclinu u 18 sati. Do kraja dana otvorena je i knjiga žalosti i to u JVP Velika Gorica do 14 sati te od 15 do 19 sati u društvenom domu u Vukovini.

Objava Dan je žalosti, vatrogasci diljem zemlje na jednu minutu upalit će vatrogasne sirene pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.