Uređenje ulica, trgova, košnja trave, uređenje poljskih i šumskih puteva, okoliša oko općine, doma zdravlja, autobusnih čekaonica, igrališta, kupališta ali i ostalih javnih površina u narednih šest mjeseci povjereno je radnicima iz Pokupskog koji su zaposleni u okviru javnih radova. Desetak zaposlenih, od kojih neki rade po prvi put na javnim će radovima raditi i o okolišu brinuti narednih šest mjeseci. Riječ je o mjeri Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a u kojoj sudjeluje i općina koja snosi troškove organizacije, administracije ali i obrtnih sredstava.

„Želimo da nam općina bude uredna i čista tijekom cijele godine, a ovo je prilika da zaposlenje dobiju naši stanovnici“, govori načelnik općine Božidar Škrinjarić.

U Pokupskom se naveliko pripremaju za blagdan Velike Gospe, ujedno i Dan mjesta kad će svečano otvoriti i novi spomenik braniteljima Domovinskog rata koji krasi općinski park, rad akademskog slikara Siniše Reberskog.

Autor spomenika je akademski slikar, Siniša Reberski

Bit će to i prilika da se prisjete i drugih radova, uređenja, aktivnosti i investicija kroz godinu. Jedan od uspješnijih projekata je svakako projekt „Zaželi“ kroz koji je 10-tak žena iz Pokupskog zaposleno kao ispomoć u kućanstvu starijim i nemoćnim osobama. Osim toga, u planu je i vrtić, uz sufinanciranje resornog ministarstva demografije, što je inicijativa općine Pokupsko- da ministarstvo financijski pomogne izgradnju vrtića u ruralnim sredinama.

Jedan od svakako uspješno okončanih izazova bilo je uređenje prijevoza na relaciji Levi Štefanki-Žužić Brdo za što se iz općinskog proračuna izdvaja oko 40 tisuća kuna. Pokupsko prednjači i u ekološki odživim projektima, tu je i razvoj turizma uz Kupu, a jedan od većih projekata s kojim su započeli ove godine je uređenje šumskih puteva. „Svi naši projekti su uvijek spremni i čekaju da izađu potrebni natječaji da ih možemo prijaviti za sufinanciranje. Ideja i inicijativa ne manjka, već imamo novih planova, samo trebamo dočekati sredstva“, zaključuje načelnik Škrinjarić.

Objava Javnim radovima u Pokupskom posao dobilo desetak ljudi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.