Prijava

Vaša prijava

VELIKA GOSPA Proslave u Vukovini i Pokupskom, evo rasporeda


Centralna proslava blagdana Velike Gospe održat će se u crkvi Pohoda Blažene djevice Marije u Vukovini u četvrtak, 15.kolovoza. Misna slavlja počinju već od jutra.

Misna slavlja i proštenje na Gospu u Vukovini

Prva sveta misa je u 7, zatim u 9 sati, centralna svečanost na otvorenom je u 11, te popodnevna misa u 18 sati. Svečano misno slavlje u 9 i 11 sati predvodit će vlč. Vlado Razum, duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu.

U dvorištu oko crkve, po Vukovini i prema Starom Čiču očekuje vas i ove godine pregršt događanja za velike i male; dječji lunapark, kramari i prodavači, pod šatorima ćete moći popiti domaći gvirc, pojesti medenjake ali i konkretniji ručak. Večer je rezervirana za glazbu, pa će vas tako i ove godine na nekoliko punktova zabavljati domaći bendovi: Viking i Pirati svirat će kod bistroa Petica, preko puta crkve tamburaši Skitnice, a stiže i grupa Sjaj.

U Pokupskom otkrivenje spomenika

Fešta se sprema i na Pokupskom gdje obilježavaju Dan općine, a centralna aktivnost je otvaranje spomenika poginulim braniteljima. Program počinje u 11 sati svečanom svetom misom s procesijom do spomenika. Nakon otkrivenja oko 11:15 uslijedit će sveta misa, a u 13 sati je svečana sjednica Općinskog vijeća. Od 15 sati uslijedit će sportsko zabavni program i turnir u odbojci na pijesku. U 16 sati počinje općinski plov Auguštanovec-Pokupsko, u 17 je malonogometni turnir, u 18 kuhaju fiš paprikaš, a u 19 sati na ŠRC-u Stari grad počinje Narodno veselje uz glazbu i zabavu.

Objava VELIKA GOSPA Proslave u Vukovini i Pokupskom, evo rasporeda pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.