Prijava

Vaša prijava

KNJIGA TJEDNA Renata Piątkowska: Pjegaste priče


„Bok! To sam ja, Tomica. Neki me već znate iz Priča za predškolce i Priča iz pješčanika. Želim vam govoriti o zabavnim i nevjerojatnim avanturama koje doživljavam gotovo svakodnevno. Ne možete povjerovati da i najobičniji predškolac može imati tako zanimljiv život? Uvjerite se sami! Zanimljivo može biti i promatranje muhe koja hoda po prozoru ili izmišljanje neobičnih izuma, a utrka s prijateljima do vrata vrtića može biti zabavnija od sata karatea. Šteta samo što odrasli to ne razumiju uvijek…“

Ukoliko tražite zanimljive priče za vaše predškolce, a dosta vam je klasičnih bajki, preporučamo vam da uzmete u ruke zbirke priča poljske spisateljice Renate Piątkowski. U ovim zbirkama dječak Tomica, na način razumljiv najmlađima, govori o svojim svakodnevnim dogodovštinama na sasvim običnim mjestima – kod kuće, u pješčaniku, u kinu, liftu, kod frizerke, u tramvaju, u dućanu i, naravno, vrtiću. Tomica progovara i o brigama, strahovima i radostima koje prate djecu na putu njihovog odrastanja. Priče od par stranica, kao i kratke, jednostavne rečenice, pogodne su i za početno samostalno čitanje vaših predškolaca i školaraca.

Renata Piątkowska poznata je poljska književnica za djecu, rođena 02.04.1958. godine. Od malih nogu zanima je književnost, a strast za knjigama u njoj je pobudila Tove Jansson i njezine avanture „Moomins“. Knjige ove poljske autorice ispunjene su toplinom i humorom te sadrže mnoge obrazovne vrijednosti. Nagrađivana je i voljena u svojoj domovini, ali i izvan nje.

Ukoliko vam se svide pustolovine dječaka Tomice potražite i najnoviju knjigu iste autorice A što će biti sutra? u kojoj djevojčica Rozalija prepričava svoje zanimljive dane kao što su – Dan skrivača, Dan trbuha koji svira, Dan kada je pas izliječio baku i mnoge druge… Jer kao što znaju Tomica i Rozalija – niti jedan dan nije posve običan, uvijek se dogodi nešto što može biti zanimljivo!

Pripremila: Morana Peranić

Objava KNJIGA TJEDNA Renata Piątkowska: Pjegaste priče pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Kurilovec u gostima kod Lučkog