Općina Kravarsko u subotu je obilježila Dan općine, Križevo, što je ujedno i dan župe u Kravarskom koja se spominje još od 14 stoljeća, dok je tradicija školstva ovdje duga 150 godina. Svega se toga kroz proslavu prisjetio i načelnik općine, Vlado Kolarec koji je okupljenima predstavio što se sve radilo prethodnih godina. Treba istaknuti kako je tijeku je ishođenje potrebnih dozvola za otvaranje dječjeg vrtića koje je najavljeno za studeni 2019., opremljeno je pet novih igrališta, pred izdavanjem je građevinska dozvola za izgradnju 1300 metara vodovoda u Gornjem Hruševcu, a gotova je i studija utjecanja na okoliš i studija izvodljivosti za aglomeraciju Mala Buna.

„Naš je zadatak poboljšati kvalitetu života ljudi na ovom području, što i uspješno radimo. Izgrađena škola, dvorana, zatim druga infrastruktura, ceste, struja, vodovod- to je ono što znači ovdje život i ulažemo velike napore kako bi to ostvarili te pomogli roditeljima da odgoje mlade generacije koje će nastaviti naš posao“, zaključio je Kolarec.

Vlado Kolarec, načelnik općine

Dodajmo kako su ovdje u tijeku III. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine, u vrijednosti 32 tisuće kuna, a gotovo jednako toliko općina je utrošila za izradu planskih dokumenata za civilnu zaštitu i vatrogastvo. Nastavljena je i sanacija klizišta, rak rane ovog područja, pa su tako sanirana tri na prometnici Kolarci-Zagorci, a dva se saniraju i na državnoj cesti D31. Općina je s Hrvatskim vodama potpisala ugovor o sufinanciranju radova na sanaciji klizišta u vrijednosti gotovo 2 milijuna kuna.

Obnavljaju se i stari objekti, novi sjaj dobivaju društveni domovi. Izdana je građevinska dozvola za izgradnju društvenog doma u Gladovcu Kravarskom, a pred izdavanjem je i ona za izgradnju višenamjenskog objekta u Kravarskom. Ministarstvo je općini dalo vojni objekt u Pustikama, a na uređenje i opremanje društvenih domova u Barbarićima i Donjem Hruševcu uloženo je više od 60 tisuća kuna.

Sufinancira se i rad udruga, programi i projekti mjesnih odbora, DVD-a, KUD-a, programom javnih radova i ove je godine zaposleno četvero ljudi, a provodi se i projekt Zaželi kojim općina brine o starijim i nemoćnim stanovnicima, za koje brinu dugoročno nezaposlene žene s područja Kravarskog.

„Stvorili su se svi uvjeti da se Kravarsko razvija. Ono ima svoj potencijal, dovoljno je blizu velikih gradova da može biti njihov dio i konzumirati sve usluge i benefite, a opet je dovoljno daleko da pruži ugodan život i bijeg od gradske vreve“ poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

FOTO GALERIJA

 

 

Objava KRIŽEVO U KRAVARSKOM Želimo poboljšati kvalitetu života svih stanovnika pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.