Prijava

Vaša prijava

Kako i zašto učiti o medijima?


U godini velikih i značajnih obljetnica za prava djece, u Velikoj Gorici se 3. i 4. listopada 2019. održava 15. susret dječjih gradskih i općinskih vijeća Hrvatske. Susret se održava na temu: ”Kako i zašto učiti o medijima”, a centralna svečanost je u srijedu u 11 sati u dvorani Gorica gdje se očekuje dolazak brojnih gostiju iz svih krajeva zemlje.
Posebna je zanimljivost je kako ove godine obilježavamo I 30 godina Konvencije o pravima djeteta koja govori o posebnoj skupini prava –pravima djece na sudjelovanje. U praksi to podrazumijeva da odrasli čuju mišljenja i stavove djece te ih uvažavaju prilikom donošenja odluka koje se tiču djece. Trenutno u 40-ak gradova i općina djeluju Dječja vijeća koja pružaju djeci priliku za javno iznošenje prijedloga, mišljenja, kritika, zahtjeva i poruka te tako djeca utječu na kreiranje kvalitete života sredina u kojima odrastaju. U Velikoj Gorici će se na ovogodišnjem susretu družiti dječji gradski vijećnici iz 26 gradova i općina.

Susret će biti otvoren bogatim programom koji će najaviti panel raspravu. Voditeljica panela je ugledna i nagrađivana novinarka Višnja Biti koja će sa svojim gostima razgovarati o različitim aspektima medija, njihovom utjecaju na djecu, njihovim pozitivnim stranama, ali i rizicima i izazovima.

U petak će se održati radni dio susreta u kojem će biti predstavljeni primjeri dobre prakse te će se održati zanimljive radionice o društvenim mrežama, o tome kako snimiti radijsku emisiju, kako gledati film i kako učiti o medijskoj pismenosti.

Organizatori Susreta su Savez društava Naša djeca Hrvatske i Grad Velika Gorica.

 

Objava Kako i zašto učiti o medijima? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.