Mještani Kozjače, njihovi gosti, ali i stanovnici susjednih naselja za vikend su obilježili dan mjesta, Miholje. Nakon svečane svete mise koja je označila početak proslave održana je svečana sjednica Vijeća MO Kozjača, a potom i bogat folklorni program koji je pripremio FA Šiljakovina, te djeca osnovne škole Kozjača i Kravarsko.

“Grad daje podršku našem prekrasnom selu Kozjača i lijepo je bilo danas čuti zadovoljne mještane zbog svega napravljenog. Obveza nam je i dalje nastaviti s ulaganjima i podizanjem kvalitete života ovoga kraja”, rekao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

A u zadnjem je razdoblju mnogo i napravljeno. “Mjesni odbor djeluje tijekom cijele godine, a u zadnjih 6-7- godina koliko smo na čelu puno se uložilo, oko 2,5 milijuna kuna, zahvaljujući Gradu. Trudimo se da svi, a posebno đaci, imaju najbolje uvjete”, rekao je gradski vijećnik, član Mjesnog odbora, Josip Jerleković

Najveći nedostatak, kao i u većini turopoljskih naselja, upravo je nedostatak kanalizacije, no u Mjesnom odboru ističu kako su svjesni da je u pripremi projekt druge faze Aglomeracije koja bi trebala obuhvatiti i radove u Kozjači. “Od manjih zahtjeva plan nam je do kraja mandata asfaltirati nogometno igralište i sanirati još dvije ulice u naselju. Ovo je mjesto u kojem vrijedi ostati i mladi ovdje imaju perspektivu”, zaključio je Jerleković.

Objava MIHOLJE U KOZJAČI Ulažemo u djecu, oni su naša budućnost pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.