Prijava

Vaša prijava

Lomničani uhvatili nagrade i na koreografiranoj i državnoj smotri


KUD Nova Zora iz Donje Lomnice u ovoj slavljeničkoj godini u kojoj obilježavaju 100 godina djelovanja opet imaju razloga za slavlje. Nakon što su se već plasirali na državnu smotru izvornog folklora, još jedno veliko priznanje stiglo im je na županijskoj koreografiranoj smotri. Koreografija Turnja, koju potpisuje Krunoslav Šokac osvojila je prvo mjesto te se plasirala na državnu smotru koja će u listopadu biti u Čakovcu.
„Intenzivno smo se pripremali zadnjih mjesec, učili smo taj izgovor, pjesme zadarskog zaleđa, tražili smo i posuđivali nošnje…djevojke i dečki dali su sve od sebe i ponosna sam na njih, čestitam im“, govori nam tajnica društva Zlatica Krznarić.

„Odabrali smo baš ovu koreografiju jer je nešto osvježavajuće, nije često viđena na pozornici pa nam se učinila izazovnom i zanimljivom. Inače smotra je bila jaka jer u Zagrebačkoj županiji djeluju mnoga izvrsna društva i teško ih je usporediti“, govori nam član žirija Tvrtko Zebec.

Od ostalih turopoljskih društava nastupio je KUD Gradići s koreografijom „Zorja“, pjesme i plesovi Gornje Bistre, te KUD Velika Mlaka s pjesmama i plesovima Moslavine „Oj milo moje“. Od ostalih društava, na pozornici su se redali KUD „Preporod“ iz Dugog Sela, KUD „Januševec“ iz Prigorja Brdovečkog, KUD „Magdalena“ iz Donje Kupčine, KUD „Petar Zrinski iz Vrbovca, FA Sveta Nedjelja te KUD „Mihovil Krušlin”

Foto: Jagoda Lacković

Objava Lomničani uhvatili nagrade i na koreografiranoj i državnoj smotri pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Počela sezona grijanja!