Na sportskim terenima Osnovnih škola Eugena Kvaternika i Jurja Habdelića održano 17. izdanje Dječjeg jesenskog krosa, odavno već hvale vrijedne manifestacije trčanja djece u prirodi. “Ove godine je rekordan broj i djece i roditelja što znači da je organizacija uspjela, a djecu koja su danas trčala kros pozivamo da se priključe našoj atletskoj školi”, pozvao je predsjednik MK Velika Gorica Darko Batković. Atletika je baza i za sve ostale sportove, bez obzira koji odabrali, govori nam Batković dok po školskim terenima veselo trče djeca, možda i budući mali maratonci. Manifestaciju su zahvalili i Zajednici športskih udruga Grada Velike Gorice, ali i Zagrebačkoj županiji koja je i ove godine dala podršku.

“Ponosni smo na ovu manifestaciju, ali i na sport u Gradu Velikoj Gorici i upravo naši najmlađi sugrađani pokazuju da s pravom nosimo titulu grada sporta”, rekao je zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec.

“Svaka uložena kuna se isplati, a ova su djeca zalog za budućnost”, kaže nam predsjednik Zajednice sportova, Goran Kovačić.

“Vjerujem da kroz sportske aktivnosti možemo mladima ponuditi sudjelovanje u društvu te im dati dodatnu važnost sporta za tijelo i duh”, dodaje Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Sve rezultate možete vidjeti na službenoj web stranici Maraton kluba Velika Gorica, pa nema smisla niti prostora da ih sve ovako poimence nabrajamo. Jedino što moramo navesti: svi koji su se pojavili i potrčali, pobjednici su i zaslužuju najveće moguće čestitke.

Iz Maraton kluba Velika Gorica zahvaljuju se suorganizatorima: Gradu Velika Gorica i Zajednici športskih udruga grada Velika Gorica, te svim pokroviteljima i sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće: Zagrebačka županija, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke Županije, Turistička Zajednica Grada Velike Gorice, OŠ Eugen Kvaternik, OŠ Juraj Habdelić, Školski Sportski Savez Grada Velike Gorice, VG Čistoća, VG Komunalac, Gradsko društvo crvenog križa Velika Gorica, BIMUS d.o.o., Ugostiteljski obrt Zvonimir, McDonald’s Velika Gorica, Urban Sport d.o.o., Naturalis d.o.o. Velika zahvala ide i svim volonterima koji su nesebično pomogli i članovima DVD-a Turopolje na redarstvu.

 

 

Objava JESENSKI KROS Svi su pobjednici koji su trčali pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.