Med, pčele, slatka api terapija, propolis i važnost održavanja pčelinjih zajednica teme su kojima će se pozabaviti pčelari ovaj vikend, 12. i 13. listopada u Domu kulture na glavnom trgu u Kravarskom u organizaciji Saveza pčelarskih udruga Zagrebačke županije i pčelarske udruge „Lijeska“ iz Kravarskog.

“Cilj organizacije festivala pčelarstva je prikazati tradiciju uzgoja pčela i proizvodnje pčelinjih i pčelarskih proizvoda, a kroz nastupe kulturno umjetničkog društva, dječjeg zbora, tamburaša, zbora umirovljenika i drugih predstaviti posjetiteljima dio kulturne baštine – pjesmama, plesovima i običajima našeg lijepog kraja”, kažu nam organizatori. Manifestacija ima edukativni, kulturno-umjetnički, izložbeno-prodajni i turističko-promotivni karakter, a sudjeluju pčelarice i pčelari iz svih udruga članica županijskog saveza, obrtnici i drugi izlagači tradicijske baštine i starih zanata, uz izlaganje, degustaciju, savjetovanje i promotivnu prodaju svojih proizvoda.

Program festivala pčelarstva počinje u subotu 12.listopada u 10 sati

Manifestacija obuhvaća još nekoliko tematskih cjelina među kojima je apiterapijsko savjetovalište koje će u subotu trajati od 10 do 12 sati, a kroz koje će savjetovati posjetitelje kako koristiti pčelinje proizvode kroz cijelu godinu. Tu je i stručno predavanje na temu „Korištenje pčelinjih proizvoda u očuvanju zdravlja“. U prostoru osnovne škole Slavko Kolar bit će izložba likovnih radova koju će sa svojim nastavnicima izraditi učenici na temu “Pčelica i med“, a tu je i gastronomska kušaonica kroz koju će  u subotu pripremati lovački paprikaš s peludom i medom uz pomoć prijatelja iz lovačkog društva Vepar.

Evo kompletnog programa:

 

Objava Festival pčelarstva za vikend u Kravarskom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.