Ljetopis Grada Velike Gorice i ove godine traži autorice i autore koji će svojim tekstovima napuniti stranice ovog godišnjeg izdanja. Ljetopis je, kao i uvijek, posvećen velikogoričkim temama – povijesti, gospodarstvu, prosvjeti i predškolskom odgoju, ustanovama i udrugama, kulturi, književnosti, likovnoj umjetnosti, glazbi, sportu itd., a misao vodilja je da se o životu i svijetu govori s turopoljskog aspekta.

U dosadašnjih jedanaest brojeva, na skoro tri tisuće stranica, objavljeno je tristotinjak priloga s tisućama fotografija, a novi izlazi u veljači sljedeće godine (2020.).

“Na oko dvjesto pedeset do tristo stranica, tiskanih na kvalitetnom papiru, bit će objavljeno tridesetak priloga i obilje fotografija. Časopis uz više suradnika može biti još kvalitetniji. Stoga vas pozivamo da svojim tekstom doprinesete raznovrsnosti i zanimljivosti našeg Ljetopisa, koji je zrcalo velikogoričkog kraja te svojevrsna enciklopedija”, pozvao je urednik Miljenko Muršić.

Tekstovi okvirno trebaju sadržavato od pet do sedam kartica, te isto toliko fotografija, a za sve informacije možete im se javiti i na e-mailove: kultura@pouvg.hr, miljenkomursic@gmail.com li na broj 6259 – 819.

Rok za dostavu tekstova je 15. studeni 2019.

Objava POZIV NA SURADNJU Pišite u Ljetopisu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.