Prijava

Vaša prijava

TRASHTAG VG Mi čistimo, građani opet bacaju!


Upoznajte Tihanu Maretić i Jelenu Antoniju Mučnjak! Ove dvije entuzijastice čine tim TrashtagVG te već neko vrijeme pokušavaju počistiti naš grad od smeća, točnije čiste one lokacije u okolnim mjestima i naseljima koje su nerijetko pretvorene u divlja odlagališta. Neodgovorni građani odlažu svašta i odlažu svugdje, u zakutke i žbunja, pokraj jezera, u šume pa se svaki put prikupi nova kolekcija. I ovaj put ima svega, od dječjih pelena, duhana, dječjih tenisica, papuča, stakla, plastike, papira, pokazuje nam Jelena dok vadi iz napunjenih vreća smeće kje su prikupile u posljednjoj akciji, na goričkom Sajmištu…

„Vratilo nam se novo smeće. Mi smo već pokušale prvi put biti temeljite u čišćenju, no stigle su nove hrpe iako su prije nas došli VG Čistoća i Komunalac koji su pokupili glomazno smeće u vrećama, pokosili su nam i travu i granje kako bi lakše mogli doći do smeća“, dodaje Tihana.

Građani ne samo da su neodgovorni, izgleda da su i lijeni, jer samo par kilometara od ove lokacije je reciklažno dvorište. I ne samo to! Hvala bogu da u gradu ima zelenih otoka za reciklažu i odvajanje otpada gdje također možete doći i iskrcati otpad. Nekima je očito ljepše istovariti sve u prirodu, glavno da nije u njihovom dvorištu. No, nije ovo samo ovdje, po cijelom su gradi građani neodgovorni, dodaje Tihana koja je svojevremeno napravila i mali eksperiment, dok je šetala psa. „Samo u jednom 15-minutnoj šetnji ja sam nakupila tri vreće smeća. I to je samo ono smeće koje je bilo evidentno, koje mi je bilo na putu. U mom kvartu su škole, vrtići i parkovi za djecu! Mi vlasnici pasa čistimo za svojim psima, a roditelji, a posebice djeca- bacaju. A kante za smeće su na svakih desetak metara!“, zaključuje Tihana.

Curama su i ovoga vikenda u pomoć priskočili volonteri, dobrovoljci, mali i veliki zaštitnici okoliša kako bi što brže i što više smeća prikupili i tako sačuvali planetu. Nadamo se da će ovakvih akcija biti što manje, a do tada sve vas pozivamo da ih popratite i priključite se Trashtagu VG! Upravo tako! O čemu pričamo. Ostavljamo vas uz ove kadrove ljudskog nemara i nebrige uz želju da ovakvih akcija bude što manje. Do tada, pridružite se curama, budite odgovorni i dajte planeti da diše!

Objava TRASHTAG VG Mi čistimo, građani opet bacaju! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.