U radnoj zoni Meridijan 16 u Vukovinskom polju svjedočimo još jednom gospodarskom pothvatu. Počeli su nicati dugoočekivani proizvodni pogoni koji će otvarati i nova radna mjesta, a prvi od njih, nakon Atlantic grupe, je Palco d.o.o. Riječ je o firmi koja pruža tehnološku podršku i distribuciju za prehrambene proizvode s partnerima, ne samo u Hrvatskoj, već i Sloveniji, BIH te na području čitave Regije, bivše Jugoslavije.

„Razvijamo nove proizvode s našim tehnolozima i partnerima, ali i pružamo usluge razvoja receptura, rješavanja logističkih i komercijalnih problema, radimo na testiranju i razvoju novih proizvoda“, govori nam izvršni direktor Damir Zubović.

Resurse će koristiti i firme u Makedoniji i Srbiji

Zubović napominje kako su lokaciju za distributivni centar dugo tražili, a se ova investicija i lokacija pokazala kao odlično, kvalitetno zemljište za razvoj poslovanja, na odličnoj lokaciji sa svom potrebnom infrastrukturom i benefitima. „Zahvaljujući ovoj greenfield investiciji sada imamo objekt koji će biti centralna točka za cijelu operativu. Prebacit ćemo ovdje poslovanje iz Njemačke, a resurse će koristiti i naše sestrinske firme u Srbiji i Makedoniji“, govori Zubović. Zemljište tvrtke Palco prostire se na deset tisuća kvadrata, a sama parcela i širenje razvijat će se u tri faze. U prvoj je izgrađena postojeća hala koju u drugoj fazi razvoja čeka proširenje, a plan je u narednih pet godina, kroz ulaganja u proizvodnju, sagraditi još jedan objekt.

Osim toga, cilj je i zapošljavanje stanovništva, posebice lokalnog. Do sad je zaposleno pet radnika, od kojih dvoje s područja Velike Gorice, a plan je kroz nekoliko godina zaposliti još barem toliko, ovisno o napretku i razvoju poslovanja.

Barišić: Očekujemo veliku ekspanziju ovog bussiness parka

Novog stanovnika Vukovinskog polja pozdravili su i gradski čelnici te im zaželjeli dobrodošlicu. „Drago nam je da možemo svjedočiti novim poslovni potezima koji su počeli nicati prestankom gospodarske krize. Očekujemo veliku ekspanziju ovog bussiness parka. Za sad je ovdje zaposleno 300-tinjak radnika, najviše ih generira Atlantic grupa, no vjerujemo da će se taj broj kroz godine popeti na tisuće što će se reflektirati i na gradski i županijski proračun, te dati sliku Velike Gorice kao grada u kojem se stvara, proizvodi, a taj se kapital prelijeva u kvalitetu života svih nas koji ovdje živimo“, zaključio je gradonačelnik, Dražen Barišić.

Odlična lokacija na važnim prometnim čvorištima zanimljiva je investitorima

Ovo je treći objekt u radnoj zoni, a iduće se godine očekuje i otvorenje drugih. „Neki su korisnici u postupku ishođenja dozvola, pa očekujemo da će rijekom iduće godine izgraditi ili dovršiti objekte, a i u stalnim smo pregovorima s novim korisnicima koji će krenuti u realizaciji. Vjerujemo da će zona uskoro oživjeti u svom punom sjaju“, govori nam Ivana Bakunić, direktorica RZ Meridijan 16. Zona je, podsjetimo, potpuno komunalno opremljena i spremna za prihvat novih investitora, a Bakunić dodaje kako je njena prednost odlična prometna povezanost te prometni pravci prema svim važnijim središtima Hrvatske. Osim toga, tu je i blizina Zračne luka, ovdje prolazi i željeznica te sva važnija prometna čvorišta koja su za logističke centre jako važna.

Objava MERIDIJAN 16 Palco otvorio distributivni centar, središnjicu za cijelu Regiju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.