Prijava

Vaša prijava

PRIJEM SPORTAŠA Megablastovci pucaju na Olimpijske igre, Taekwondo hrabro naprijed


Plesni klub Megablast u siječnju iduće godine proslavit će 27 godina postojanja. Najtrofejniji gorički plesni klub već godinama niže zapažene plesne rezultate, višestruki su europski, svjetski i državni prvaci, a danas njihove plesne programe posjećuje 450 plesačica i plesača iz Velike Gorice, Zagreba i okolice.

Juniorima zlato oko vrata

Megablastovci su se nedavno vratili sa svjetskog prvenstva i sa zlatnom medaljom oko vrata u juniorskoj kategoriji. „Za ovo smo se spremali već zadnje tri godine, po svjetskim prvenstvima od Danske do Njemačke. Ovo je najveći uspjeh u povijesti kluba i trud se isplatio“, govori nam Josip Geci koji u Megablastu trenira već četiri godine. S optimizmom gledaju u budućnost kad će 2020. break dance postati i olimpijska disciplina. „Spremamo se“, poručuju ovi mladi plesači puni žara i entuzijazma. I njihov trener, predsjednik kluba, Gordan Križaj ponosan je, te se u kratkom razgovoru prisjeća uspjeha. „Ovi dečki su treća generacija koja je osvojila zlato u juniorskoj kategoriji, a tu su i odlični rezultati pojedinačno u break danceu, show danceu, suvremenom plesu…“, govori nam Gordan. Do kraja godine još je jedno natjecanje u show danceu, a onda trena napuniti baterije, proslaviti rođendan i krenuti dalje.

Sari Anđelić bronca u Španjolskoj

Uz Megablastovce, gradski su čelnici primili i članove Taekwondo kluba Velika Gorica koji, iako su nešto mlađi, također nižu uspjehe. Klub postoji od 2005., a od 2012. su u sustavu natjecanja. Već godinu dana kasnije imaju europsku viceprvakinju Nataliju Lovrić. 2016. s medaljom iz Kanade vraća se Kristina Čerina kao svjetska juniorska prvakinja, a ove je godine zasjala Sara Anđelić koja je na kadetskom prvenstvu u Španjolskoj osvojila broncu.

„Svaki dan su treninzi, a vikendom natjecanja i tako već sedam godina. Volim taekwondo i u budućnosti planiram biti redovita na treninzima i na natjecanjima“, otkriva nam pomalo samozatajna Sara. Zato trener Igor Madić nadoknađuje i spominje odlične klupske rezultate posljednjih godina. S raznih prvenstava donijeli su 52 medalje, a u sedam su godina ostvarili šest ekipnih plasmana na prvenstvima Hrvatske, dva puta su kadeti bili treći, a 2016. su bili viceprvaci države s juniorskom selekcijom. „Danas je naš klub među prvih pet klubova u Hrvatskoj. Uz 30-tak aktivnih natjecatelja stalno nam pristižu novi polaznici, školarci, početnici koji se kod nas ugodno osjećaju i treniraju“, govori nam trener.

“Radite sjajan posao”

Sportaše je ugostio i na uspjesima im čestitao zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, poručivši kako rade sjajan posao i predstavljaju svoj grad u najljepšem svjetlu. „Mi već zadnjih deset godina imamo vrlo jasnu viziju sporta u Gorici, od infrastrukture do financijske potpore klubovima. Osim što imamo prvoligaše u najvećim sportovima ponosni smo i na sve druge uspješne pojedince, kolektive i klubove i mislim da se s pravom možemo nazivati gradom sporta“, zaključio je Kolarec.

Objava PRIJEM SPORTAŠA Megablastovci pucaju na Olimpijske igre, Taekwondo hrabro naprijed pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.