Prijava

Vaša prijava

MEĐUNARODNO PRIZNANJE Meridijan 16 dobitnik Eko zelenog certifikata


Malo koja poslovna zona u Hrvatskoj se može pohvaliti sa, možda i jednim od najvećih i najvažnijih, eko priznanjem u svijetu, DGNB međunarodnim zelenim certifikatom. Meridijan 16 Business Park jedan je od njih. Ovo veliko priznanje i certifikat svečano su im uručeni večeras u prostoru Turističke zajednice Grada Velike Gorice, a proslava je, uz  suradnike okupila i brojne gospodarstvenike, predstavnike Grada Velike Gorice na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem te partnere.

“Bez novih investicija nema ni novih radnih mjesta ni stvaranja novih vrijednosti kao ni punjenja gradskog, županijskog, pa ni državnog proračuna, a bez punjenja gradskog proračuna nema ni zadržavanja dosegnutog komunalnog standarda, daljnjeg razvoja, podizanja standarda predškolske brige o djeci, udrugama koje ovdje djeluju…”i ističe gradonačelnik Barišić.

Meridijan 16 prva je zelena zona u Hrvatskoj koja se prostire na oko milijun metara kvadratnih. Trenutno su u Zoni tri tvrtke koje posluju te još 10-tak koje su u procesu dobivanja potrebnih dozvola. Meridijan 16 je uspješno okupio velike kompanije iz Europe te manje koje rade u lokalnim industrijama.

“Vizija nam je ovdje napraviti eko industrijsku zonu. Želimo pokazati da ekologija i ekonomija mogu zajedno funkcionirati. Želimo graditi bolje zgrade za bolju budućnost”, ističe suvlasnik i developer projekta Meridijan 16, dr. Richard Teichmann.

U svim fazama razvoja Zona se vodi načelima zelene i održive gradnje. Uvedena je led rasvjeta, biciklističke staze, koristi se infiltrirana voda, štedi energija…

“Sve to radimo s ciljem da jednog dana, kad zona u potpunosti profunkcionira ona bude ugodno mjesto za rad ali i za ljude koji će ovdje dolaziti, šetati, voziti bicikl. Želimo da to bude poslovni park po mjeri suvremenog čovjeka”, zaključila je direktorica društva Meridijan 16, Ivana Bakunić.

Objava MEĐUNARODNO PRIZNANJE Meridijan 16 dobitnik Eko zelenog certifikata pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.