Sa zbilja velikim uzbuđenjem predstavljam vam svoj prvi singl “Opsjednutost”, electro space acoustic baladu, “bombončić” – kako je moj prijatelj Mark Mrakovčić opisao pjesmu čije je sastojke u svom Greenwood studiju znalački posložio producent Antonino Šimić.

Da stvar još ljepše zazvuči pobrinuo se i Ivan Vidović – Vida sa svojim gitarističkim pejzažima.
Režiju, (post)produkciju, kameru i montažu potpisuje Tvrtko aka Vidokk. Šlag dolazi na kraju. U spotu se uz moju malenkost kao model i glumica pojavljuje prekrasna goričanka i vrhunski model – Valentina Kuzmić.

Režiser spota Vidokk mi je odmah na početku rekao: “Vidi Majs, neću ti srat, morali bumo za ovu pjesmu nać’ zgodnu žensku”.  Srećom, odabir je ispao pun pogodak – osim kaj je obavila vrhunski posao, Valentina je stoički istrpila i Vidokka i mene – a vjerujte – mi znamo bit naporni. Prezadovoljan sam kako je sve na kraju ispalo – i zvuk i slika. Eto, dočekao sam da konačno porinemo prvi službeni Frikov singl – uzbuđen sam ko malo dijete prije otvaranja božićnih poklona. Opuštanja nekog velikog nema, u kuhinji Greenwood studija nastavljamo s pripremom novih “Frikastih” singlova.”

Moj prvi next nastup je već večeras u 21:00 u zagrebačkom klubu Vinyl gdje nastupam zajedno sa Zvonimirom Vargom i Zmajarom.

P.M.S. (Post Majsecov scriptum)

Možda su već neki i primijetili – spisateljski Frik iz kvarta dobio je svog istoimenog muzičkog buraza. Nije to sasvim iznenađujuć potez jer se već godinama bavim muzikom i kantautorskim radom u svom bendu Mel Camino, no svakako je nešto novo jer ovo je jedna sasvim intimnija i, što se zvuka tiče, znatno minimalističnija muzička priča. Jedan od značajnijih okidača za nju bila je velika ljubav, u osobnom i u muzičkom smislu, prema jednoj predivnoj kantautorici iz jedne susjedne nam zemlje. Upoznao sam ju na Music Exposure Festivalu i ona me, uz sve divne stvari i duboke potrese koje mi je priuštila, ujedno inspirirala i ohrabrila da i ja pokušam svijetu nešto reći i odsvirati sasvim sam ili u društvu još maksimalno jednog instrumentalista (čitaj Ivan Vidović – Vida i/li Tomislav Tonković). Rad u Mel Caminu gdje su moji drugari više no uvježbani za naš uobičajeni repertoar ostavlja dovoljno vremena za muzičko frikovanje (btw M.C. u pripremi ima 2 nova singla – 1. Patnje mladog Wedrana izlazi u siječnju).

 

Objava FRIK IZ KVARTA “Opsjednutost” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.