Prijava

Vaša prijava

Nekoliko Goričana kažnjeno jer se za vrijeme vožnje ne vežu i koriste mobitel


Jučer je Velikogorička policija u periodu od 7 do 15 sati na području Velike Gorice provodilo samostalnu preventivno-represivnu akciju ‘Pojas, mobitel i dječje sjedalice’ kroz koju su utvrdili sedam prekršaja.

Među njima je bilo čak devet prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje te jedan prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

“Želimo kod vozača potaknuti pozitivna ponašanja u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama, gdje su i jedni od najčešćih uzroka ne vezanje sigurnosnog pojasa i korištenja dječjih sjedalica, naročito u prometnim nesrećama u kojima dolazi do prevrtanja vozila i ispadanja vozača ili putnika, te nepravilnog korištenja mobitela.”, poručuju iz policije.

Temeljem novih izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti na cestama umjesto dosadašnjih 500, za ne vezanje sigurnosnog pojasa ćete platiti duplo – 1000 kuna, a za korištenje mobitela u vožnji umjesto 500, platit ćete 1.500 kuna.

Objava Nekoliko Goričana kažnjeno jer se za vrijeme vožnje ne vežu i koriste mobitel pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.