Levi Štefanki i Lukinić Brdo, dijelovi su općine Pokupsko u kojima povremeno šteka javni prijevoz. Nakon što im je ZET otkazao suradnju, lani u ožujku sklopili su ugovor s novim prijevoznikom za taj komadić mikroprijevoza , a ovih su dana ponovo bili u postupku ugovaranja novog prijevoznika.

Od ponedjeljka, 20.siječnja putnike će prevoziti Slavonija Bus, pod istim uvjetima kao i prošle godine, što znači da je karta pet kuna, a veliki dio prijevoza sufinancirat će općina Pokupsko.

“Obavještavamo sve putnike na liniji mikroprijevoza u Lijevim Štefankima i Lukinić Brdu da dana 19. siječnja 2020. godine izvršnom postaje Odluka o odabiru pružatelja usluge prijevoza putnika na liniji mikroprijevoza. U postupku nabave od pristiglih ponuda odabrana je ekonomski najpovoljnija prema propisanim kriterijima, tako da će uslugu prijevoza u 2020. godini vršiti prijevoznik Slavonija Bus d.o.o., Novi Grad 26a, Novi Grad, 35221 Velika Kopanica. Prijevoz na liniji Lijevi Štefanki – Lukinić Brdo započinje u ponedjeljak 20. siječnja 2020. godine u 4:00 sata. Za putnike će se prijevoz odvijati pod istim uvjetima kao i prošle godine.”, stoji na web stranici Općine Pokupsko. 

Objava POKUPSKO Opet novi prijevoznik do Lijevih Štefanki pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.