Prijava

Vaša prijava

Tamburaši će 29. put u Kravarskom zasvirati za hrvatske branitelje


21. veljače s početkom u 18 sati će se u župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko održati tradicionalni 29. koncert Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije, u čast hrvatskim braniteljima.

Pokrovitelji održanog koncerta su ured predsjednika, Ministarstvo hrvatskih branitelja i Zagrebačka županija. Organizatori su svake godine Općina Kravarsko, Zdrug hrvatske obrane ‘Nikola Šubić Zrinski’, Udruga pripadnika 153. brigade HV – Velika Gorica i HRT.

Tradicija koncerta u Kravarskom pod vodstvom maestra Siniše Leopolda počela je 1992. dok je još bjesnio rat, a članovi Tamburaškog orkestra bili su među snagama Prve topničke bojne. Koncert je održan kao podrška borcima na tada praktički prvoj liniji bojišnice. Crkvi je nedostajao dio krova, no to nije spriječilo glazbenike da svojim koncertom osokole branitelje i stanovništvo koje je napunilo crkvu u tada rijetkom trenutku opuštanja uz glazbu uživo, navode na HRT-u.

Objava Tamburaši će 29. put u Kravarskom zasvirati za hrvatske branitelje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.