Prijava

Vaša prijava

Imamo ključeve! Počela vladavina Fašnika


Ključevi grada u (ne)sigurnim su rukama. Princ Fašnik i ove je veljače zasjeo u gradsku fotelju i najavio vrijeme maski i karnevala. „Uf, bio sam prisiljen predati ključeve. Ali što je tu je. Sad ću ili na burzu ili ćemo nekako uspjeti vratiti vlast“, komentirao je i zamjenik gradonačelnika, Krešimir Ačkar koji je ključeve nevoljko predao. No, što se mora, nije teško. Od danas je u Gorici i službeno proglašena slobodna Fašnička republika Turopoljska. Princ Fašnik spretno je i sretno vrtio ključeve u rukama te najavio vrhunac fašničkih ludiranja, u subotu 22. i nedjelju 23.veljače.

Fašnik u Turopolju počeo je glasno i živo. Na startu već popularne Turopoljske fašničke trke okupilo se 50-tinjak klinaca koji su tražili skrivene krafne. Za dobar šprint zagrijao ih je Robert Roko Baković, naš Velikogoričanin, poznatiji kao pobjednik showa „Život na vagi“. U zdravom tijelu, zdrav duh, otkriva nam Roko tajnu, te dodaje kako su krafne za Fašnik nezaobilazne, no čim Fašnik prođe bilo bi dobro vratiti se zdravijoj prehrani. „Kad je karneval, treba se malo počastiti“, kaže Roko.

A tri najbrže i najspretnije bile su djevojčice: Lorena Medarić, Tara Menalo i Mia Breljak. One su pronašle skrivene krafne i sa zadovoljstvom ih pojele, a počastila ih je i Turistička zajednica i Maraton klub velika Gorica koji su osigurali nagrade za pobjednice.
Praznih ruku ni ove godine nisu otišli članovi Judo kluba osoba s invaliditetom Fuji kojima je uručen prigodan poklon, a koji je ispred Fujija primila predsjednica Kluba, Marina Drašković.

I veliki i mali uživali su danas u finim krafnama, polizali su prste od pekmeza i stavili maske. Počelo je vrijeme karnevala!

 

Objava Imamo ključeve! Počela vladavina Fašnika pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.