Prijava

Vaša prijava

Kako napraviti vrt na balkonu i jesti zdravije


Povodom Svjetskog dana zdravlja Ženska inicijativa HNS-a Velike Gorice organizira uličnu akciju “Zdravlje iz urbanog vrta”. U subotu, 5. travnja, u 10,30 sati na platou ispred Kavane Stari grad na Trgu kralja Tomislava predstavit će zdrave male trikove za ljude koji žive u gradu. Gost akcije bit će Jozo Radoš, predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskom saboru i HNS-ov kandidat na predstojećim izborima za Europski parlament.

- Kopriva je samo biljka koja raste na “krivome” mjestu. Predstavit ćemo ovu ljekovitu biljku kroz zdrava i ukusna jela i sok od koprive, te pokazati da zaslužuje ostati u našim vrtovima i zauzeti važnije mjesto u našoj prehrani. Osim toga, posjetitelji će imati priliku vidjeti primjer povišenog vrta u obliku gredice, koja se uz malo volje i truda može napraviti u kutu svakog balkona, terase ili vrta. Naše članice koje se bave vrtlarstvom rado će podijeliti letak sa savjetima i svoje znanje sa svima koje to zanima – poručuju iz HNS-a.

Cilj akcije je promovirati zdravu prehranu i zdrave navike, kao i potaknuti građane da uz malo vremena i truda jedu kvalitetnu hranu koju će sami uzgojiti i tako brinuti o svome zdravlju.


Kako nastaje školski časopis?