Prijava

Vaša prijava

Stigla voda u sva naselja!

[]

Nakon što su ekipe VG Vodoopskrbe jučer kasno navečer uspjele sanirati kvar na puknuću cjevovoda, pitka voda polako se počela vraćati u sva naselja.

“Ekipe VG Vodoopskrbe sanirale su večeras oštećenje magistralnog cjevovoda. Opskrba vodom polako se normalizira i u naseljima Donjeg Turopolja”, poruka je Stožera civilne zaštite koji se, uslijed borbe s koronavirusom i posljedicama potresa, ovih dana susreo s još jednom nedaćom (ne želimo ni pomisliti ima li što sljedeće? op.a). Ovo je, doznajemo, bio do sad najveći kvar na vodoopskrbnom sustavu, zbog čega je ekipama bilo potrebno više vremena kako bi ga locirali i popravili, a izgleda da je i on nastao kao posljedica potresa.

Podsjetimo, jučer rano ujutro bez vode je ostala kompletna Velika Gorica i okolica. Nakon što su prve ekipe izašle na teren dotok vode brzo je uspostavljen za gradsko područje dok su naselja i dalje bila bez vode. Popodne su organizirane i cisterne koje su dopremile pitku vodu, a tek oko 23 sata navečer Stožer je dojavio kako je kvar saniran i voda polako stiže svima.

Puknuće cjevovoda, prema za sad neslužbenim informacijama, bilo je na nekoliko mjesta na području Donjeg Turopolja.

Objava Stigla voda u sva naselja! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.