Prijava

Vaša prijava

TRAŽI SE POČINITELJ: Ostavio kuju i štence ispred skloništa pa pobjegao

[]

Sklonište za životinje Velika Gorica jutros je naišlo na tužnu i tešku situaciju. Ispred Skloništa su pronašli čak devet ostavljenih štenaca. Kako nam govore, štenci imaju tek oko mjesec dana i pothlađeni su. Počinitelj je uhvaćen na njihovim sigurnosnim snimkama oko 5, 6 ujutro, no, nažalost, ne vide se tablice kako bi se mogla obavijestiti policija. Radi se o bijelom Audiju 100.

Najtužniji dio priče je što je s njima bila i majka, kuja koju je počinitelj također ostavio ispred skloništa. “Bila je i mama s njima koja je pobjegla u šumu kad je čula naš auto. Na snimci se vidi kako ona trči za autom kad su ju ostavili pa su onda i štenci počeli trčati za njom. Par štenaca smo našli ispod auta od kolegice, a ostatak u šumi i blatu pored putića. Srce nam je skoro puklo kad smo vidjeli da ona trči za autom.”, rekli su nam.

Navode kako kuja ima dlaku bijele boje sa smeđim točkicama te da podsjeća na koker španijela. Ona se još uvijek nije vratila. Važno je napomenuti i kako je Sklonište ovih dana puno te je skrb za ovim štencima otežana. Zato mole sve koji imaju ikakva saznanja o kome bi se moglo raditi da se jave, ali i ako netko nudi privremeni ili stalni smještaj za pse iz skloništa. Apeliraju na ljude da se jave jer im je svaka informacija prijeko potrebna.

Postoji drugo, bolje rješenje

Iz Skloništa nam govore i kako za ovakve situacije postoji drugo rješenje umjesto da se štence ostavlja na hladnom i mokrom. “Ako su štenci od njihove, vlasničke kuje, jave se nama, pošalju nam slike i mi ih objavimo da nađu dom što prije.”

Objava TRAŽI SE POČINITELJ: Ostavio kuju i štence ispred skloništa pa pobjegao pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.