Prema najnovijim podacima Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice i Zavoda za javno zdravstvo u Gradu je evidentirano 13 pozitivnih osoba na koronavirus. U ovom je trenutku i više od 200 osoba u samoizolaciji, izvijestio je načelnik goričkog Stožera Ervin Kolarec u izravnom obraćanju putem kanala Gorica TV koji će od sada svakodnevno biti aktivan i emitirati uživo točno u podne.

Izdano 1811 propusnica

Izdano je 1811 propusnica za sugrađane, a svi oni koji to ne mogu zatražiti putem e-maila pozivaju se u Gradsku upravu svaki dan od 8 do 20 sati. Kolarec je podsjetio i na patrole Civilne zaštite koje su aktivne po gradu i mjesnim odborima, a potrebitima pomažu i dobrovoljna vatrogasna društva i Crveni križ koji osiguravaju nabavu namirnica i lijekova.

Služba za nužnu pomoć primila 4000 poziva

Služba za nužnu pomoć građanima do sad je pak zaprimila oko 4000 poziva, to je 500-tinjak poziva dnevno, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić. “Zovite, ostanite doma, a mi ćemo vam dostaviti sve što je potrebno. Situacija zahtjeva ozbiljnost i odgovornost i ne smijemo dozvoliti širenje virusa”, poručio je Barišić. Podsjeća kako je u skladu s Nacionalnim stožerom Grad do sada donio niz mjera prevencije virusa, a tu su i gradske mjere i paket pomoći koji je u prvom valu građanima omogućio tromjesečnu odgodu plaćanja komunalnog doprinosa, zatim smanjenje plaćanja vrtića za 50 posto u ožujku te oslobođenje plaćanja do kraja pandemije. U pripremi je i Fond za poduzetnike s dva milijuna kuna iz kojeg će se pomoći onim poduzetnicima koji su u vrijeme ove zdravstvene krize morali zatvoriti poslovanje.

Nadležni su na kraju zahvalili svim snagama, zdravstvenim djelatnicima, policiji, vojsci, DVD-ma, Crvenom križu i svim sugrađanima koji se pridržavaju mjera zaštite i prevencije, kao i komunalnim službama.

“Poštujte mjere, budimo odgovorni i zajedno ćemo ovo pobijediti”, zaključio je Barišić.

Objava JAVNO OBRAĆANJE U Gorici 13 zaraženih, 200 u izolaciji, Služba za nužnu pomoć dnevno zaprima 500 poziva pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.