Proljeće je vrijeme za već tradicionalni Natječaj za naj pismo što ga Gradska knjižnica Velika Gorica u suradnji s Hrvatskom poštom raspisuje povodom Svjetskog dana pisanja pisama koji se obilježava 11. svibnja. U natječaju mogu sudjelovati svi, od 7 do 77, a ovogodišnja tema natječaja je ljubav. I to ne bilo kakva. Tema je knjiška ljubav, odnosno ljubavno pismo omiljenom književnom liku.

- Gotovo svi su barem jednom u životu izgubili tlo pod nogama i razum u glavi zbog neodoljivog junaka ili junakinje, divili se potajno nečijoj hrabrosti ili ljepoti koji se nisu mogli mjeriti ni sa čim stvarnim, jer ono što izmaštamo uvijek je bolje i ljepše od onoga što nas okružuje. Zato se ovoga proljeća prisjetite razloga zbog kojih ste doslovce gutali svezak za sveskom neke sage ili pak po nekoliko puta posezali za istim naslovom kako biste mogli knjiški voljeti – uzmite olovke u ruke, pred sebe stavite list papira i napišite lijepo ljubavno pismo – poručuju iz Gradske knjižnice.

KAKO SUDJELOVATI?

O naj pismu odlučit će žiri koji čine književnica Nada Mihoković-Kumrić te djelatnice Gradske knjižnice Velika Gorica Marta Ovčarić i Pamela Sever. Nagrade se dodjeljuju u dvije kategorije: nagrada za dječje naj pismo i nagrada za naj pismo odraslih, a u svakoj kategoriji dodijelit će se po tri nagrade. Pisma za natječaj šalju se isključivo poštom od 7. travnja do 1. svibnja, na adresu:

Gradska knjižnica Velika Gorica
Natječaj za naj pismo
Zagrebačka 37
10410 Velika Gorica

Svoje podatke – ime i prezime, adresa, broj telefona ili mobitela, te e-mail – u zasebnoj zatvorenoj koverti treba priložiti pismu. Pisma se potpisuju šifrom koju je potrebno zapisati i na kovertu s podacima.