Prijava

Vaša prijava

„Bog je naš suputnik i supatnik i u tome je naša snaga“

[]

Povodom blagdana Cvjetnice, poruku vjernicima uputio je župnik župe Sveta tri kralja iz Donje Lomnice, vlč. Ivan Torbar.

vlč. Ivan Torbar, župnik Župe Donja Lomnica

„Nedjelja je Muke Gospodnje, uvod u slavlje Svetog Tjedna u kojem slavimo najveće tajne Kršćanstva. Ove smo godine u posebnim okolnosti ma, u bolnim i teškim trenutcima izazvanim širenjem virusa u Hrvatskoj i svijetu. Potreseni smo i potresom u Zagrebu i široj okolici, pogotovo u prigorskom kraju. U tim teški trenutcima ne smijemo zaboraviti da je Bog s nama. On je naš suputnik i supatnik i u tome je sva snaga što smo čitavi. Iako smrtno ranjen u tijelu i duši, On spašava, ima sućuti s nama, sućutan je s bliskima i dalekima, s prijateljima i neprijateljima, s nama je u sućuti u teškim trenutcima i pokazuje brižnost i osjećajnosti. On je tu u našim i vašim srcima.

Nalazimo se podno križa u Donjoj Lomnici. Pogledajmo na taj križ, On je na tom križu pravednik, Sin Božji. Svaki puta taj njegov čin mora izazvati i postaviti nas pred pitanje vlastitog života, grijeha i smrti. Čovjek se rađa, muči, trudi se, ali sam umire i važno je osvijestiti da Bog svoje ne ostavlja.
Po svojoj muci smrti, muci i vapaju „Bože moj zašto si me ostavio“ Krist supatnik ušao je u patnju čovjekovu i tu čeka svakog čovjeka da mu sućutno pomogne u nošenju križa, Blago onome koji Isusa Krista, Bogočovjeka nađe u sebi i svojem srcu.

Vjerujem da ste ga i vi pronašli po ovoj Cvjetnoj nedjelju. Najveća radost bila bi da nakon ove kušnje, kako psihičke, materijalne i fizičke, izađemo bolji, preobraženi i bolji u svim našim odnosima. Hvaljen Isus i Marija“

Objava „Bog je naš suputnik i supatnik i u tome je naša snaga“ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.