Prijava

Vaša prijava

Zašto večeras umjesto filma ne biste odabrali predstavu? Ovdje ih možete pogledati online

[]

Kad već ne možemo u kazalište, postoje načini na koje kazalište može doći k nama. Ako i vama nedostaje gledanje kazališnih predstava, brojna kazališta diljem Hrvatske potrudila su se da nam nedostajanje bude nešto manje.

Mnoga kazališta su se zato usmjerila na prijenose svojih predstava, a nerijetka su i ona koja se trude stvarati novi sadržaj u skladu s novim okolnostima. Među njima su Teatar Puna Kuća, Teatar Tirena, Teatar Gaudeamus, Teatar BREZA, Kazališna družina Pinklec, Eurokaz, ali i Zagrebačko kazalište mladih, Kazalište Gavella, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Hrvatsko narodno kazalište Split, HNK ZADAR, Gradsko Kazalište Lutaka Split, Dramska sekcija KSET-a, Teatar K., Teatar PocoLoco, i tako dalje.

Interaktivno kazalište Teatar Puna kuća

Neki od njih, poput Teatra Puna kuća, tako nude mogućnost da sudjelujete tako da kreirate priču kroz interaktivnu igru ‘Baci kocku’. To izgleda tako da publika kreira priču, a glumci je izvode. Na taj način svaki dan nastaje nova kombinacija sličica pojmova koji nastanu iz jednog bacanja.

HNK online

Predstave Hrvatskog narodnog kazališta možete pratiti na Youtube kanalu 24 sata koji je okupio nekoliko desetaka predstava na jednom mjestu pod naslovom ‘Kazalište u vašim domovima’. Tako kada god želite, možete pogledati predstave poput Tko pjeva zlo ne misli, Junaci s pavlove ulice, Ero s onoga svijeta, Labuđe jezero, Evanđenje, Kralj Lear i brojne druge.

Zagrebačko kazalište mladih

S obzirom na to da znaju da publika mora ostati doma, i Zagrebačko kazalište mladih mnoge je svoje predstave objavilo na istoimenom Youtube kanalu. Svi su videi, naravno, besplatni, a međunjima su čitave predstave od kojih neke traju i dva i pol sata. Među predstavama koje možete gledati su Antigona, Kako smo preživjele, Velika bilježnica, Čarobni brijeg i druge.

Ostala kazališta i online predstave

Brojna kazališta su napravila suradnju s Jutarnjim.hr-om pa prenose njihove predstave. Među kazalištima su HNK Varaždin, kazalište Gavella, Kazalište Marina Držića, Splitski HNK-a i drugi. Sve predstave možete potražiti na OVOM linku.

Objava Zašto večeras umjesto filma ne biste odabrali predstavu? Ovdje ih možete pogledati online pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


“Breza” večeras na HTV2

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike