Prijava

Vaša prijava

Za poduzetnike osigurano gotovo 14 milijuna bespovratnih potpora

[]

Poduzetnici Zagrebačke županije ove godine mogu računati na 14 milijuna kuna bespovratnih potpora, a natječaj za dodjelu sredstava bit će raspisan odmah nakon sjednice Županijske skupštine Zagrebačke županije koja će se održati krajem svibnja- dobre vijesti stižu iz Zagrebačke županije. Radi se o rekordnom iznosu koji je 85,7 posto veći u odnosu na 2019. godinu a osigurat će se kroz uštede u Proračunu, naknade dijela vijećnika Županijske skupštine te sredstva prikupljena na posebnom računu otvorenom u akciji „Pomoć gospodarstvenicima“.

Od naknada vijećnika i dužnosnika prikupljeno oko milijun kuna

Osim dužnosnika Zagrebačke županije koji su već uplatili sredstva na spomenuti poseban račun, do kraja ovog tjedna sjesti će i prve naknade većine vijećnika Županijske skupštine. Naime, 26 od 47 vijećnika, koji imaju pravo na naknadu, priključili su se akciji, a očekuje se da će iznos koji su prikupili iznositi oko 160 tisuća kuna. Uplatama vijećnika i dužnosnika treba pribrojiti i uskrsnice i regrese svih djelatnika Zagrebačke županije u iznosu od 740.333 kuna koji su već uplaćeni na račun što znači da se na posebnom računu očekuje iznos od oko milijun kuna. Županija neće odustati i od daljnje gradnje škola i dovršetka investiticija na svom području, poručeno je.

“Sve proračunom planirane kapitalne investicije u školstvu ići će u realizaciju i to uz vlastita sredstva te pomoć kredita od 80 milijuna kuna za kojeg smo dobili odobrenje Vlade RH. Od toga ne odustajemo“, poručio je župan Stjepan Kožić.

Kožić pozvao sindikate- svi moramo biti solidarni!

Još uvijek nije postignut dogovor sa socijalnim partnerima kojima je predloženo smanjenje plaća za 10 posto. Dogovor je pronađen na sedam posto, no sindikati bi ipak pet.

„Moram priznati da sam neugodno iznenađen ovakvim pristupom. Smatram da svi moramo biti solidarni i podnijeti teret ove krize, stoga koristim ovu priliku da javno pozovem socijalne partnere na solidarnost i racionalnost“, poručio je župan Kožić.

Objava Za poduzetnike osigurano gotovo 14 milijuna bespovratnih potpora pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.