Prijava

Vaša prijava

Službeno je! KUD Čiče iz Novog Čiča dobio ugovor, uskoro kreću prvi koraci projekta

[]

Nakon što smo ovog tjedna pohvalili KUD Čiče Novo Čiče da će dobiti gotovo dva milijuna bespovratnih sredstava za projekt lokalne zajednice, danas je to i službeno. Predsjednik KUD-a Čiče i voditelj projekta Stipo Duvnjak danas je potpisao i dobio ugovor za projekt razvoja programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD i lokalne zajednice.

Ovaj program će se provoditi 24 mjeseca, a nosi naziv Društveni centar Novo Čiče. “Cilj projekta je da prostore koji su u gradskom vlasništvu, a koji su dani lokalnoj zajednici, da se u njima stvore bolji sadržaji i uvjeti za dobrobit lokalne zajednice.”

Projekt će početi 1. lipnja, a prva dva mjeseca će se iskoristiti za prilagodbu prostora i projekta. U tom vremenu će kupiti svu potrebnu opremu, urediti prostore i s 1. kolovozom bi sam projekt trebao krenuti. “Prvo moramo osmisliti 12 tematskih radionica koje su potrebne za našu zajednicu, nakon toga ćemo napraviti mjesečne kalendare i svaki mjesec provoditi jednu. Tu će biti radionice o zdravstvu, sportu, poljoprivredi, kulturi, svemu. Kroz projekt se proteže sedam radionica. Tu su plesna, tamburaška, pjevačka radionica, radionica tkanja, veza i šivanja, računalnu radionicu za osobe 54+ i nešto novo za osobe s invaliditetom koje će moći učiti svirati tamburice.”

Kroz projekt imaju mogućnost zaposliti četiri osobe kroz projekt na dvije godine, a najvažnije je da te osobe provode kvalitetno provode taj projekt te da se uključe i u buduće pisanje projekata. Premda se radi o velikom iznosu, Stipo ističe koliko je važno i potrebno za zajednicu aplicirati se za ovakve projekte. “Do sada smo radili puno malih projekata, a najpotrebnija je odlučnost i volja. Sjeli smo s našim partnerima, Udrugom Zamisli i Gradom Velikom Goricom i proveli 5,6 noći, ali kada vidimo koja je dobit, sve ima smisla. Ovo je poziv svim našim udrugama, sportskim, kulturnim, bilo kojim – javite se na ovakve projekte.” Uz to, Stipo kakav je, ponudio je svoju pomoć svima koji se odluče uputiti u te vode.

KUD Čiče Novo Čiče je prije 10-ak godina počelo od nule i ovo je velik znak koliko su važni u svom društvu. “Želja nam je da ove novce utrošimo kvalitetno i da služimo našoj zajednici. Kad se otvori Edukativno-društveni centar ćemo imati ljude spremne da rade u tom centru.”

Budući da su ovogodišnje prilike onemogućile većinu događaja, Stipo je podsjetio na neke od njihovih najposjećenijih – Chill & Grill u suradnji s Goričkim klubom mladih, biciklijada, Ivanje, Božićna priča.. “Ovo naselje doslovno svaki dan živi. Nedostaju nam djeca, ples i pjesma, ali nadam se da ćemo uskoro ponovno sve imati kao što je nekada i bilo.”, zaključuje Stipo,

Objava Službeno je! KUD Čiče iz Novog Čiča dobio ugovor, uskoro kreću prvi koraci projekta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.