Prijava

Vaša prijava

Maratonci se iz Osijeka i Varaždina vratili s medaljama

[]

Maraton klub je imao aktivan i uspješan vikend. U subotu, 27. lipnja nastupali su na 16. OsijekFerivi polumaratonu s četiri seniora, a kroz vikend je održano i Prvenstvo Hrvatske za kadete/tkinje i mlađe kadete/tkinje u Varaždinu gdje je nastupilo preko 15-ak njihovih članova.

Uz 480 polumaratonki i polumaratonaca  trčalo je usijanim Osijekom na preko 30 stupnjeva. Maratonci iz Velike Gorice imali su odlične rezultate. Bruno Škrinjarić bio je drugoplasirani u ukupnom poretku s vremenom 1:19:36 i osvojio srebrnu medalju, te je premoćno osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji muških seniora.

Odličan plasman ostvario je i drugi član muške postave Maraton kluba Velika Gorica Vedran Planinšek koji s vremenom 1:33:16, u cilj ulazi kao desetoplasirani kod muških seniora. Danijel Trgovac u cilj ulazi kao deseti kategoriji M40 s vremenom od 1:48:44, a jedina predstavnica u ženskoj konkurenciji Sanja Klarin, kojoj je ovo polumaratonski prvijenac, zauzela je 7. mjesto kod žena seniorki.

Prvenstvo Hrvatske za kadete/tkinje i mlađe kadete/kinje, uz sudjelovanje četrdeset i sedam atletskih klubova iz cijele Hrvatske, održalo se u Varaždinu, a iz Maraton kluba Velika Gorica nastupilo je 16 članova. “Najvrjedniji rezultat prvog dana natjecanja ostvaren je u disciplini 400m za mlađe kadetkinje, gdje su nastupile članice Atletske škole našeg kluba, Tena Petračić i Livija Debelić, uz 38 starterica ove discipline. Tena u cilj ulazi kao drugoplasirana s vremenom 1:02:22 i postavlja novi klupski rekord za mlađe kadetkinje, dok se Livija penje na treće mjesto s vremenom 1:03:14, što je njen osobni rekord.”

Ostale rezultate možete pronaći na stranici Maraton kluba Velika Gorica.

Foto i tekst: Maraton klub Velika Gorica / Kronike Velike Gorice

Objava Maratonci se iz Osijeka i Varaždina vratili s medaljama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Kalendar školske godine 2020./21.