Prijava

Vaša prijava

OPĆINA ORLE: Od srpnja će prikupljanje otpada provoditi VG Čistoća

[]

Kao i Općini Kravarsko, i u Općini Orle je došlo do raskida Ugovora o koncesiji s dosadašnjim koncesionarom Eko-Flor Plus d.o.o. zbog predložene previsoke cijene javne usluge.

Iz tog razloga će mještanima od 1. srpnja javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog otpada i uslugu povezanu
s javnom uslugom kao što je odvojeno prikupljanje papira, plastične i metalne ambalaže obavljati trgovačko društvo VG Čistoća.

Spremnici za miješani komunalni otpad će biti dodijeljeni od strane VG Čistoće za sve korisnike, a bit će opremljeni jedinstvenom identifikacijskom oznakom (čipom) koji povezuje korisnika javne usluge u elektroničkoj evidenciji Davatelja javne usluge.

Dodijelit će se spremnici s čipovima te vreće za smeće za početak ugovorne obveze

Dodjela posuda i čipiranje istih obavljat će se na obračunskom mjestu korisnika usluge, a s time je počelo jučer, 29. lipnja. U drugoj polovici mjeseca srpnja svim korisnicima bit će dodijeljene vrećice (plave za papir i žute za plastičnu i metalnu ambalažu) kao zamjenu do dodjele odgovarajućih spremnika, a odvoz spomenutog otpada bit će organiziran u mjesecu kolovozu.

Mještanima će se za srpanj izdati računi u pola cijene minimalne javne usluge i to bez obračuna varijabilnog dijela usluge (pražnjenje posuda) dok će za mjesec kolovoz fakturirati samo minimalnu cijenu javne usluge bez varijabilnog dijela.

Mole građane za razumijevanje i strpljenje. Raspored odvoza otpada za Općinu Orle možete pronaći OVDJE.

Objava OPĆINA ORLE: Od srpnja će prikupljanje otpada provoditi VG Čistoća pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.